Άρθρα

Εγκαίνια και λειτουργία του ανακαινισμένου Δημοτικού σχολείου της ακριτικής Ψερίμου

Το INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION (ΙΗΑ), μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση Ελλήνων εθελοντών με έδρα το Delaware-USA, που ενεργοποιείται προσφέροντας και κάνοντας έργα στήν Ελλάδα, όπου αυτά χρειάζονται, που εγκαινίασε στις 3/9/2023 το  ανακαινισμένο Δημοτικό σχολείο της ακριτικής Ψερίμου, με τους 18 μόνιμους κατοίκους, που παρέμενε  κλειστό από το 2009.

Η περίπτωση του Δημοτικού Σχολείου στην Ψέριμο αποτελεί πραγματικά μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση. Μια χούφτα εθελοντές και δωρητές του Ελληνισμού εντός και εκτός Ελλάδος, αποφάσισαν να εργαστούν χωρίς να υπολογίζουν προσωπικό ή οικονομικό κόστος, προκειμένου να ανθίσει και πάλι ένας μικρός παράδεισος, ακριβώς απέναντι από τις αλησμόνητες πατρίδες και 2 μίλια νοτίως των Ιμίων.

Το ΙΗΑ πριν από 8 μήνες παρέλαβε την μελέτη από τον Δήμο Καλύμνου και ανακαίνισε πλήρως το κλειστό σχολείο το οποίο εγκαινίασε με την παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Ι. Παππά και άλλων επισήμων αλλά και πλήθος κόσμου και το παρέδωσε στον Δήμο Καλύμνου ενώ ήδη τοποθετήθηκε Δασκάλα και το σχολείο ξεκίνησε κανονικά την Λειτουργία του.

Σήμερα,  όταν άλλα σχολεία κλείνουν σε ακριτικά νησιά, το σχολείο της Ψερίμου ξαναλειτουργεί, μετά από δεκαετίες, με 2 μαθητές.

Για τον ΙΗΑ, ανάμεσα στα άλλα έργα και προγράμματα του και κυρίως για τα ακριτικά νησιά, που τρέχει στην Ελλάδα, η ανακαίνιση και λειτουργία του σχολείου στην Ψέριμο θεωρήθηκε θεμελιώδους σημασίας και αποτελεί την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης έργων στο ακριτικό νησί ενώ ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η δεύτερη φάση που περιλαμβάνει δημιουργία θεματικού πάρκου-παιδικής χαράς στο προαύλιο του σχολείου αλλά και άλλα έργα αθλητισμού, πολιτισμού κλπ. που προγραμματίζει και δρομολογεί να γίνουν στην ακριτική Ψέριμο.

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button