Ετοιμάζονται να ιδρυθούν κλινικές και νοσηλευτήρια τουρκικών συμφερόντων

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τις πυρετώδεις ετοιμασίες που πραγματοποιούνται για την ίδρυση νοσηλευτικών μονάδων τουρκικών συμφερόντων στους νομούς της Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού τύπου, ετοιμάζονται να ιδρυθούν κλινικές και νοσηλευτήρια τουρκικών συμφερόντων αρχικά στην πόλη της Κομοτηνής και κατόπιν σε Ξάνθη και Ροδόπη. Η συνεχιζόμενη απαξίωση του κρατικού νοσοκομείου Κομοτηνής, με την μη διάθεση κονδυλίων για την ενίσχυση και αναπαλαίωσή του, οδηγεί νομοτελειακά στο κλείσιμο του, βασικό στοιχείο της καλά μελετημένης τουρκικής προπαγάνδας,(«απουσία φροντίδας» στο μουσουλμανικό στοιχείο) για την τάχιστη υλοποίηση των ανωτέρω.

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ  κ. Κυριάκος Βελόπουλος  κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τις πυρετώδεις ετοιμασίες που πραγματοποιούνται για την ίδρυση νοσηλευτικών μονάδων τουρκικών συμφερόντων στους νομούς της Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού τύπου, ετοιμάζονται να ιδρυθούν κλινικές και νοσηλευτήρια τουρκικών συμφερόντων αρχικά στην πόλη της Κομοτηνής και κατόπιν σε Ξάνθη και  Ροδόπη. Η συνεχιζόμενη απαξίωση του κρατικού νοσοκομείου Κομοτηνής, με την μη διάθεση κονδυλίων για την ενίσχυση και αναπαλαίωσή του, οδηγεί νομοτελειακά στο κλείσιμο του, βασικό στοιχείο της καλά μελετημένης τουρκικής προπαγάνδας,(«απουσία φροντίδας» στο μουσουλμανικό στοιχείο) για την τάχιστη υλοποίηση των ανωτέρω.


 


Λέγεται πως είναι θέμα χρόνου η αγορά μεγάλης οικοπεδικής  εκτάσεως για την ανέγερση του στην ανατολική πλευρά της πόλης, στα όρια του σχεδίου πόλεως. Βάσει πληροφοριών, θα υπάρχει μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων οχημάτων καθώς και τέσσερις κινητές μονάδες, όπως και ελικοπτέρου για τα επείγοντα περιστατικά.


 


Ο Βουλευτής ρωτά να  μάθει εάν αυτά τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς τι μέτρα θα ληφθούν για τις κρατικές υποδομές στον τομέα υγείας της ευρύτερης περιοχής.


 


Επίσης ερωτάται το υπουργείο, πως εξηγεί το ιδιαίτερα αυξημένο « τουρκικό» ενδιαφέρον για τον τομέα της υγειονομικής περιθάλψεως στους τρεις νομούς.


 


 


Ο Βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ κ. Μαυρούδης (Μάκης)- Βορίδης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναφορικά με τα Μειονοτικά Νηπιαγωγεία στη Θράκη. Τα παιδιά της μη τουρκόφωνης μουσουλμανικής κοινωνίας (πομάκοι, τσιγγάνοι) θα διδάσκονται την τουρκική γλώσσα από το νηπιαγωγείο, εκτός εάν ζητηθεί κάτι άλλο από την ίδια την μειονότητα, η οποία, όμως – με την ανοχή της Ελληνικής Πολιτείας δυστυχώς –βρίσκεται εγκλωβισμένη στον ασφυκτικό κλοιό του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, το οποίο λειτουργεί ως άτυπο τουρκικό Υπουργείο Θράκης. Ο βουλευτής ρωτά για ποιο λόγο δεν έγινε σεβαστή η μητρική γλώσσα και των άλλων μειονοτήτων της Θράκης, γιατί η Ειδική Γραμματέας κατέστησε, δια των δηλώσεών της στην Ξάνθη τον περασμένο Μάρτιο, ως αρμόδια για την διδασκαλία της μητρικής γλώσσας (όταν αυτή δεν συμπίπτει με την τουρκική), τα μέλη της μειονότητας. Ο Βουλευτής ερωτά που αποσκοπεί αυτή η καταφανής διάκριση που θέτει σε κίνδυνο «εκτουρκισμού» το σύνολο της Θράκης και μάλιστα από την προσχολική ηλικία, δια της απαξίωσης της πολιτισμικής και γλωσσικής κουλτούρας των άλλων μειονοτήτων προς όφελος της τουρκικής.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button