«Αποτοξίνωση από τα τηλεοπτικά παράθυρα των ειδήσεων….»

Τέσσερις ολάκερες ημέρες χωρίς δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές ήταν ισχυρή δόση αποτοξίνωσης από τα της επικαιρότητας –η οποία βέβαια δε σταμάτησε να τρέχει, απλά δεν είχε στραμμένα πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας ….
Κάποιοι μετά βίας γλίτωσαν το στερητικό σύνδρομο, ενώ άλλοι το χάρηκαν πραγματικά, αφού σταμάτησαν έστω και προσωρινά να βομβαρδίζονται με σενάρια καταστροφολογίας….

Τέσσερις ολάκερες ημέρες χωρίς δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές ήταν ισχυρή δόση αποτοξίνωσης από τα της επικαιρότητας –η οποία βέβαια δε σταμάτησε να τρέχει, απλά δεν είχε στραμμένα πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας  ….


Κάποιοι μετά βίας γλίτωσαν το στερητικό σύνδρομο, ενώ άλλοι το χάρηκαν πραγματικά, αφού σταμάτησαν έστω και προσωρινά να βομβαρδίζονται με σενάρια καταστροφολογίας….


Όπως και να έχει η απουσία ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο της ζωής του τόπου ήταν αισθητή….


Αφήστε που το ανθρώπινο μυαλό έπλαθε διάφορα σενάρια αναφορικά με την εξέλιξη των αδιέξοδων προβλημάτων που αποτελούν τον καθημερινό βραχνά της κυβέρνησης και του λαού….


Οι καχύποπτοι όλες αυτές τις ημέρες ίσως να έκαναν σκέψεις του τύπου « τι θα πάνε να περάσουν άραγε στη ζούλα….. σίγουρα κάποια φοροεισπρακτικά μέτρα ….»…


Η αλήθεια είναι πως σημειώθηκε  ένας ψιλοπανικός στο κυβερνητικό στρατόπεδο ανάμεσα σε μια ομάδα Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και στον υπουργό των Οικονομικών για τα «φρουτάκια» και τα άλλα παρεμφερή…


Αλλά δε χρειάζεται να απεργήσουν οι δημοσιογράφοι για να κάνει πράξη τις όποιες αποφάσεις της οι κυβέρνηση….


 


Πώς λέμε «βρέξει –χιονίσει»,  ε, αυτό ακριβώς ισχύει για τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση ανεξάρτητα από τις κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων….


Η Τρόικα σωστός Κέρβερος, δεν την αφήνει να παρεκκλίνει ούτε εκατοστό της προδιαγεγραμμένης πορείας του μνημονίου….


Οπότε μην  κάνετε πονηρές σκέψεις ότι η απεργία των δημοσιογράφων έγινε για να καλύψει κάποιες ενέργειες του Γιώργου…..


Άλλωστε ουδέν κρυπτόν υπό του ήλιου…..


Αφήστε που με τη λήξη της απεργίας μας η ενημέρωση των πολιτών επανέρχεται σε διπλή και τριπλή δόση ….


Για όλα όπως ήδη το έχετε διαπιστώσει, από χθες το πρωί, δόθηκε πλήρη αναφορά και επεξήγηση ….


Τίποτε κακό, αλλά και τίποτε καλό δεν έγινε κατά την τετραήμερη απουσία μας…


Τα όσα απασχόλησαν τους πολιτικούς μας ήταν λίγο έως πολύ γνωστά στην κοινή γνώμη….


Εξάλλου ο κοινός παρανομαστής όλων είναι δύο λέξεις που σου δίνουν μαχαιριά στο στομάχι… «περικοπές και συγχωνεύσεις»….


 


Λουκέτο βάζουν οι ιδιώτες γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα από τις ασφυκτικές πιέσεις του υπουργείου Οικονομικών που αναζητά απελπισμένα έσοδα, λουκέτα καλείται από την τρόικα να βάλει και η κυβέρνηση για να μειώσει τα έξοδά της …..


Τώρα αν οι παράπλευρες απώλειες προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα ….


Για αυτό και επανέρχονται και πάλι τα γνωστά σενάρια, από το πιο απλό, όπως του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, όπως και το πιο πολύπλοκο αυτό της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη μέσα στο καλοκαίρι….


Πάντως και τοπικά ακούγονται άσχημα μαντάτα, όπως το κλείσιμο του Στρατοπέδου Σταυρούπολης, η συγχώνευση Στρατολογιών, το ενδεχόμενο να κλείσουν το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης και η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Ξάνθης, πέρα από το τι μέλλει γενέσθαι με τη ΣΕΚΑΠ….


 


Η ουσία είναι ότι έτσι όπως τα αφήσαμε πριν από τέσσερις ημέρες, στο ίδιο και ίσως και χειρότερο χάλι τα βρήκαμε με τη λήξη της απεργίας μας…..


Που και αυτή ως φαίνεται δεν ήταν αρκετή για να βάλει μια έστω και μικρή τάξη στο δικό μας κακό χάλι του δημοσιογραφικού κλάδου….


Η οικονομική κρίση μας χτύπησε βαριά και οι περισσότεροι είμαστε …«ετοιμοθάνατοι»….


Τα ΜΜΕ μετά βίας προσπαθούν να επιβιώσουν και χιλιόμετρα σχηματίζει η ουρά των ανέργων στο χώρο το δημοσιογραφικό σε όλη τη χώρα….


Τα πάνω κάτω έρχονται και στα ΜΜΕ και αν δεν κινητοποιηθούμε για να προλάβουμε να σώσουμε ότι έχει απομείνει τότε δε θα ήταν παράλογο να ειπωθεί ότι και η  «ελευθεροτυπία» κινδυνεύει….. για αυτό και πρέπει να προστατέψουμε τα του «οίκου» μας μαζί με τους άλλους …. «οίκους» του λαού….


Γιατί ουδείς πλέον μπορεί να αμφιβάλει ότι η αντικειμενική, έγκυρη, έγκαιρη και έγκριτη δημοσιογραφία βάλλεται…., αφού πλέον εισάγουν κενά δαιμόνια (πιέσεις, συμφωνίες, αθέμιτοι ανταγωνισμοί, πολιτικά παιχνίδια κλπ.)….


  


Υ.Γ.( η κακοδαιμονία της «ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» ήτοι email,   χτύπησε χθες την αποστολή του κειμένου οπότε και η στήλη επανήλθε στη θέση της με μια μέρα καθυστέρηση για αυτό και ενδεχομένως κάποιες από τις αναφορές της ίσως της χαρακτηρίσετε ετεροχρονισμένες,… αλλά το ρεζουμέ είναι επίκαιρο και δυστυχώς όπως διαφαίνεται διαχρονικό…)….


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button