“Θερμό καλοκαίρι για τη ΣΕΠΕΚ”

Κύριε Διευθυντά Αναγκάζομαι και πάλι να επικοινωνήσω μαζί σας, γιατί η πώληση μιας Συνεταιριστικής Εταιρείας του Νομού μας, σηματοδοτεί κατά τη γνώμη μου το τέλος μιας εποχής (όπου τα Συνεταιριστικά εργοστάσια διήνυσαν μια περίοδο ακμής και παρακμής) και την απαρχή μιας άλλης, τη διαδρομή και το τέλος της οποίας ουδείς γνωρίζει.

  Κύριε Διευθυντά


  Αναγκάζομαι και πάλι να επικοινωνήσω μαζί σας, γιατί η πώληση μιας Συνεταιριστικής Εταιρείας του Νομού μας, σηματοδοτεί κατά τη γνώμη μου το τέλος μιας εποχής (όπου τα Συνεταιριστικά εργοστάσια διήνυσαν μια περίοδο ακμής και παρακμής) και την απαρχή μιας άλλης, τη διαδρομή και το τέλος της οποίας ουδείς γνωρίζει.


   Η Πηνελόπη για την οποία συνωστίζονται οι μνηστήρες με σκοπό να την κατακτήσουν, είναι φυσικά η ΣΕΠΕΚ, η οποία κατά την άποψή μου, θα είναι ο επόμενος σταθμός του τρένου, το οποίο ανέλαβε να ισοπεδώσει και να διαγράψει μιας δια παντός κάθε έννοια Συνεταιρισμού, Συνεταιριστικής ιδιότητας, αλλά και Συνεταιριστικού κινήματος.


   Οι συγκυρίες βέβαια οι σημερινές είναι με το μέρος τους, διότι οι εργαζόμενοι δυστυχώς, που δείχνουν περισσή, αδικαιολόγητη ανοχή μαζί με μια μουδιασμένη κοινωνία που παρακολουθεί απλώς τα τεκταινόμενα ως θεατής, αποτελούν τους μόνους επιβάτες του τρένου της καταστροφής του ολέθρου και του μαρασμού. Σε αυτόν λοιπόν τον ορυμαγδό των εξελίξεων θα πρέπει εμείς να αντέξουμε και στο τέλος να βγούμε αλώβητοι και νικητές.


   Θα παρακολουθούμε λοιπόν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, οι οποίες σε ουδεμία περίπτωση θα επιτρέψουμε να εξελιχθούν αρνητικά και εν αγνοία μας.


   Προειδοποιώ λοιπόν ότι η διασφάλιση των συμφερόντων της Εταιρείας και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι αυτή τη στιγμή στην προμετωπίδα των προβλημάτων που απασχολούν την σκέψη μου και αποτελούν τους δυο κομβικούς στόχους που ως πρόεδρος του Σωματείου, αταλάντευτα, έχω υποχρέωση και καθήκον να υπερασπιστώ.


  Υπ’ αυτή την έννοια, η Πηνελόπη, κύριε Διευθυντά, δεν θα δοθεί και δεν θα παραχωρηθεί αμαχητί και αβίαστα στον οποιονδήποτε μνηστήρα και νεοφανή επιχειρηματία, παρά μόνο όταν θα υπάρχει εγγύηση και λύση η οποία θα λειτουργήσει ως εισιτήριο, διαβατήριο, αλλά και πυξίδα ασφαλείας, γιατί το τρομακτικά άγνωστο αύριο, φαντάζει σήμερα απρόσιτο και αβέβαιο.


   Ετσι, η διασφάλιση της εργασίας και η λύση του βιοποριστικού προβλήματος των εργαζομένων, που σήμερα αποτελεί μια μακρινή, ευχάριστη ανάμνηση, την οποία αναπολούν τώρα, και η κραυγαλέα έλλειψη αντικειμένου εργασίας καθώς και η συστηματική καθυστέρηση των δεδουλευμένων (που κυοφορούν πλήθος προβλημάτων), είναι επώδυνη και αποτελεί τροχοπέδη και για τους εργαζόμενους αλλά και για την Εταιρεία.


  Κύριε Διευθυντά, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ένα πολύ θερμό καλοκαίρι.


   Επιτρέψτε μου κι εμένα να προβλέψω ένα, εξ ίσου ανάλογο θερμό καλοκαίρι για τη ΣΕΠΕΚ, ευχόμενος ολόψυχα, η αύρα της δροσιάς του φθινοπώρου να είναι αντιστρόφως ανάλογη για την ΣΕΠΕΚ, λειτουργώντας παράλληλα και ως βάλσαμο στην ψυχή και στην καρδιά των εργαζομένων, όπου ο πλατωνικός έρωτας και η χημεία που ούτως ή άλλως υπάρχει, αλλά και το πάντρεμα αυτών, πιστεύω ακράδαντα θα είναι τα συστατικά της επιτυχίας και η εγγύηση για την όποια νέα κατάσταση θα έχει διαμορφωθεί και που θα οδηγήσει με ασφάλεια τον “κοιμώμενο γίγαντα” σε ένα μέλλον που θα κυριαρχεί η ανάπτυξη και η ευημερία.


Ο Πρόεδρος


Καρασακαλίδης  Βασίλειος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button