Οι Θεοί Ελλάδας και Τουρκίας

Πόσο ισχυροί αλήθεια είναι οι Θεοί στις δύο πλευρές του Αιγαίου και πόση βαρύτητα στις δημοσιεύσεις έχει ο καθένας τους.

Πόσο ισχυροί αλήθεια είναι οι Θεοί στις δύο πλευρές του Αιγαίου και πόση βαρύτητα στις δημοσιεύσεις έχει ο καθένας τους.

Λίγο περίεργος φαίνεται ο τίτλος που θέλησα να δώσω σήμερα στο άρθρο μου, θα το αναλύσω όμως αμέσως κι εσείς οι αναγνώστες και αναγνώστριες του θα τον αιτιολογήσετε. Ο λόγος πολύ απλώς πόση βαρύτητα έχουν τα γεγονότα εκεί στην Τουρκία που διαδραματίστηκαν και τα δημοσιεύει μάλιστα η τουρκική εφημερίδα  Ραντικάλ στο φύλλο της  5/5/2013, του οποίου την αποδελτιωποίηση είδα πριν λίγο στην αλληλογραφία μου και πόση θα είχαν,  αν αντίστοιχα γεγονότα συνέβαιναν στην Ελλάδα και δει στη Θράκη μας.

Τι λέει η Ραντικάλ: «Σήμερα (εννοεί στις 5/5/2013) το πρωί στις 12.30 πραγματοποιήθηκε ένοπλη επίθεση στην αρμενική πατριαρχική εκκλησία Κωνσταντινούπολης στο Κουμκαπί. Άγνωστο άτομο πυροβόλησε την ώρα της λειτουργίας επτά φορές στον αέρα και διέφυγε. Επιθέσεις επίσης πραγματοποιήθηκαν στις 27 και 28 Απριλίου στην προτεσταντική εκκλησία Νέας Ελπίδας στο Ατασεχίρ και στην ελληνοορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο νησί Αντιγόνη». Συνεχίζει μάλιστα το δημοσίευμα η εφημερίδα λέγοντας ότι η αστυνομία εξετάζει το βίντεο από τις εγγραφές της κάμερας.

Όσον αφορά για την προτεσταντική εκκλησία Νέας Ελπίδας στο Ατασεχίρ μας πληροφορεί ότι στις 27 Απριλίου άγνωστη ομάδα 30-40 ατόμων επιτέθηκε με αυγά και πέτρες σ’ αυτήν. Μάλιστα έγιναν και διάφορες ζημιές στην εκκλησία και η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.

Τέλος για την ελληνοορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη μας πληροφορεί ότι στις 28 Απριλίου, ομάδα 10 ατόμων με ηλικίες από 15 έως 18 ετών ήρθαν από την Τσατάλτζα στην νήσο Αντιγόνη, και αφού μπήκαν στην εκκλησία προσπάθησαν να πάρουν τα λεφτά από το παγκάρι των κεριών το οποίο αφού το έσπασαν το πέταξαν στον δρόμο και έσπασαν την πόρτα για να κλέψουν τα κεριά. Ναι καλά διαβάσατε σκοπός των κλεπτών ήταν να κλέψουν και τα κεριά. Και φυσικά η δική μου απορία είναι να τα κάνουν τι; Να τα πάνε στο τζαμί; Ανάβουν κεριά στα τζαμιά; Δηλαδή τα δέκα άτομα των νεαρών που έκαναν τον κόπο να πάνε στην νήσο Αντιγόνη και να επιτεθούν στην ορθόδοξη εκκλησία το έκαναν για μερικά κεριά και για τις φτηνο-εισπράξεις των κεριών; Τι είχε να κερδίσει οικονομικά ο καθένας τους;  Η όλη αιτιολογία της πράξης είναι βέβαια αστεία, όπως και στις τρεις επιθέσεις στις χριστιανικές εκκλησίες για τις οποίες τα δικά μας μέσα τα περισσότερα δεν ανέφεραν λέξη και κάποια που έκαναν αναφορά όπως η εφημερίδα ή το Βήμα έκαναν αναφορά μόνο στην επίθεση στην ελληνοορθόδοξη εκκλησία. Η εφημερίδα με τίτλο του άρθρου Βάνδαλοι προκάλεσαν φθορές σε χριστιανική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη,κάνει  αναφορά ότι :  «Κύκλοι της ελληνικής μειονότητας στην Πόλη σχολιάζουν ότι ο θρησκευτικός και εθνικιστικός φανατισμός που καλλιεργείται από διάφορους κύκλους στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και από κυβερνητικούς, είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της επίθεσης».

Εδώ στην χώρα μας συμβαίνουν περίεργα πράγματα, βασικά θέματα που αφορούν όλον τον ελληνισμό περνούν απαρατήρητα σε αντίθεση με άλλα τα οποία επί μέρες απασχολούν όλα τα μέσα περνώντας λαθεμένα μηνύματα για τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό. Επί μέρες περνούσε καθημερινά απ’ όλα τα μέσα ενημέρωσης η απαράδεκτη και καταδικαστέα απ’ όλους μας, επίθεση των επιστατών κατά των μεταναστών ή λαθρομεταναστών εργατών στην Μανωλάδα. Κατάφεραν μάλιστα τα διάφορα μέσα αυτή την αισχρή εκμετάλλευση εργατικού δυναμικού, να την παρουσιάσουν σαν μια  απαράδεκτη ρατσιστική συμπεριφορά που δυστυχώς πέρασε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός, ένας φιλήσυχος και σπλαχνικός λαός είναι οι  μεγαλύτεροι ρατσιστές της υφηλίου, ποιος ο ελληνικός λαός που από το υστέρημα του βρίσκεται πρώτος σε οποιοδήποτε σημείο της γης υπάρχουν άνθρωποι που πλήγηκαν από θεομηνίες και συμφορές. Που είναι αυτά τα μέσα σήμερα να φωνάξουν για το δικαίωμα των χριστιανικών πληθυσμών της Τουρκίας ότι έχουν δικαίωμα να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε ναούς τους οι οποίοι υπάρχουν εδώ και εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια; Που είναι όλοι αυτοί οι κριτές να φωνάξουν για την ρατσιστική συμπεριφορά των Τούρκων και του βαθέως κράτους τους;

Είναι τυχαίες οι επιθέσεις στις τρεις χριστιανικές εκκλησίες στην Τουρκία και μάλιστα τις άγιες αυτές ημέρες των Παθών και του Πάσχα; Πιστεύετε ότι θα συλληφθεί κάποιος και θα καταδικαστεί για τα γεγονότα αυτά; Θα μαρτυρήσει κάποιος, ποιος είναι ο διοργανωτής αυτών των επιθέσεων; Φυσικά και όχι, άλλωστε είναι γνωστό σε όλους μας από πού κατευθύνονται όλα αυτά τα θλιβερά επεισόδια για τα οποία δεν άκουσα καμιά διαμαρτυρία του διαρκώς απόντος κράτους μας. Μου θυμίζει την τουρκική εισβολή στο νησί μας το 1974, όταν οι Τούρκοι αφού σκότωσαν σωρεία από τους ηρωικούς Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες της ΕΛΔΥΚ ( της επίσημης Ελληνικής στρατιωτικής δύναμης, που ήταν και είναι στην Κύπρο βάσει της Συμφωνίας της Ζυρίχης) κατέλαβαν το στρατόπεδο τους και το επίσημο κράτος δήλωνε ότι δεν ήλθε ποτέ σε σύρραξη με την Τουρκία και έδωσε συντάξεις στα παλικάρια της ΕΛΔΥΚ που είχαν υποστεί αναπηρίες, ως πολεμιστές της Βόρειας Κορέας, δηλαδή έγιναν ανάπηροι, δεκαετίες πριν την γέννηση τους. 

            Είναι καιρός πια το κράτος μας να ενδιαφερθεί για όλη την Ελλάδα και για όλους τους Έλληνες και να μην ξεχνούν οι κυβερνώντες μας ότι είτε τους αρέσει είτε όχι φέρουν ταυτόχρονα και την υποχρέωση της προστασίας οτιδήποτε ελληνικού σε όλο τον κόσμο, αλλά και την προστασία των Ελλήνων της Διασποράς.

Ελένη Χατζηγεωργίου

Τοπογράφος Μηχανικός &

Πολιτικός Μηχανικός

Εκτοπισθείσα από Κ. Ζώδια Κύπρου Σημείωση:Η φωτογραφία είναι από τους βανδαλισμούς της Πόλης το 1955

Σχετικά Άρθρα

Back to top button