Τοπικά νέα

Δροσερό: Θρήνος για τη μικρή Μπαχάρ που καταπλακώθηκε από τοίχο

Μια σειρά από προβλήματα που υποβόσκουν και λιμνάζουν στο Δροσερό, της Ξάνθης, αναδεικνύει ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών ΡΟΜ Δροσερού Ξάνθης η «Ελπίδα», με αφορμή τον τραγικό θάνατο της μικρής Μπαχάρ, η οποία καταπλακώθηκε από τοίχο πριν από μερικές εβδομάδες. 

Όπως σημειώνει η πρόεδρος του Συλλόγου, Σουλεϊμάν Σαμπιχά:  

«Θρηνήσαμε, πριν λίγες ημέρες, τον τραγικό θάνατο της μικρής Μπαχάρ που καταπλακώθηκε από τοίχο. Το περιστατικό αυτό είναι αποτέλεσμα της εγκατάλειψης και περιθωριοποίησης του οικισμού μας που, παρά τις εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και διεθνών οργανισμών, έχει αφεθεί έρμαιο μιας άναρχης δόμησης χωρίς στοιχειώδεις υποδομές κοινής ωφέλειας, όπως πεζοδρόμια, δρόμους, αποχετευτικό δίκτυο, νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές, πλατείες, και γενικότερα χώρους όπου μπορούν να παίζουν τα παιδιά μας ανέμελα χωρίς να υπάρχει φόβος ότι θα τους αφαιρεθεί η ζωή. 

Στο συγκεκριμένο σημείο του ατυχήματος, ο τοίχος ήταν στα όρια του δρόμου, καθώς η απουσία χωροταξικού σχεδιασμού και η ανυπαρξία σχεδίου πόλεως που επανειλημμένα καταθέσαμε ως αίτημα, οξύνουν τα προβλήματα. 

Η ένταξη του οικισμού στο σχέδιο πόλης θα διευθετήσει, σε συνδυασμό με το Κτηματολόγιο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων, θα επιτρέψει τη νόμιμη ρευματοδότηση κατοικιών, χωρίς την παρέμβαση «διαμεσολαβητών», θα προωθήσει την ανάπλαση του οικισμού με δημόσιους χώρους αναψυχής και με πεζοδρόμια που θα επιτρέπουν την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων του Δροσερού. 

Οι αφοριστικές δηλώσεις, η συστηματική ενοχοποίηση των κατοίκων και η προκατάληψη έναντι του οικισμού παραβλέπουν τη συνεχή αδιαφορία των αρμόδιων αρχών και τη διάθεση κονδυλίων για έργα υποδομών χωρίς αντίκρισμα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. “

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button