ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Πολλά λεωφορεία επισκέφτηκαν την πόλη της Ξάνθης την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, μεταφέροντας πολίτες που είναι γραμμένοι και ψηφίζουν στην Ξάνθη αλλά κατοικούν σε πόλεις της Τουρκίας. Ο μεγάλος ντόρος για μεταφορά 8.000 ψηφοφόρων από την Προύσα και τις γύρω περιοχές, σύμφωνα με πληροφορίες δεν πραγματοποιήθηκε. Σύμφωνα με το τελωνείο των Κήπων ήταν μεγάλος ο αριθμός των μετακινουμένων με ΙΧ αλλά όχι ο αναμενόμενος.

Πολλά λεωφορεία επισκέφτηκαν την πόλη της Ξάνθης την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, μεταφέροντας πολίτες που είναι γραμμένοι και ψηφίζουν στην Ξάνθη αλλά κατοικούν σε πόλεις της Τουρκίας. Ο μεγάλος ντόρος για μεταφορά 8.000 ψηφοφόρων από την Προύσα και τις γύρω περιοχές, σύμφωνα με πληροφορίες δεν πραγματοποιήθηκε.


Σύμφωνα με το τελωνείο των Κήπων ήταν μεγάλος ο αριθμός των μετακινουμένων με ΙΧ  αλλά όχι ο αναμενόμενος.


Ο φωτογραφικός φακός του ΑΓΩΝΑ κατέγραψε δύο λεωφορεία και καθόλου ΙΧ με τουρκικές πινακίδες στην πόλη της Ξάνθης.


Είναι γεγονός ότι το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή με της ευλογίες των πολιτικών  της περιοχής  μας αλλά και της Αθήνας, που του επιτρέπει να ασχολείται με “αλλότρια” και όχι με τα διπλωματικά του καθήκοντά, έριξε το μεγαλύτερο βάρος στην κ. Σιμπέλ, ανεξάρτητη μειονοτική αρχηγό της παράταξης “πρώτο βήμα για την ισότητα” στην Κομοτηνή.


Δυστυχώς για την κ. Μουσταφάογλου Σιμπέλ τα πενιχρά της εκλογικά αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα αφού  δεν ξεπερνούν τις 2.700 μειονοτικούς ψήφους.


Συμπέρασμα ότι και οι εξωγενής παράγοντες αλλά και η επίκληση από τους εκάστοτε υποψηφίους του “Τούρκος ψηφίζει μόνο τούρκο” θεωρείται από τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Κομοτηνής και της Ξάνθης Ξεπερασμένο.


Οι Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά τους πιστεύω, στην ακριτική Θράκη, έχουν σοβαρότερα προβλήματα από το να ασχοληθούν  από τις φιλοδοξίες του Τσετίν Μάντατζη και της Μουσταφάογλου Σιμπέλ.


 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button