Άρθρα

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ “ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ Ή ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ”

Γράφει ο Νικόλαος Φωτιάδης

Έγιναν (προς τιμήν του Μητσοτάκη) στο τέλος της τετραετίας οι Εθνικές Εκλογές όπως όριζει το Σύνταγμα (κι όχι όποτε επιθυμεί ο κάθε πικραμένος) και ο Ελληνικός Λαός δημιούργησε με την ψήφο του “εκλογικό σεισμό”. Δημοσιογράφοι, πολιτικοί σχολιασταί, δημοσκόποι έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους. Δεν πίστευε ίσως κανένας ότι η διαφορά της Ν.Δ. με το ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μεγαλύτερη των 20 μονάδων, με το αμαρτωλό σύστημα της απλής αναλογικής.

Ο μεν Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους Έλληνες ψηφοφόρους λέγοντας αλήθειες για πρόοδο και σφάλματα που έγιναν την τετραετία, υποσχόμενος περιορισμό της ανεργίας, αύξηση μισθών, επενδύσεις και ολοκλήρωση έργων (οδών, μετρό, αεροδρομίων, ψηφιοποίησης), ο δε Τσίπρας καλούσε τον Λαό να “ανατρέψει” τον Μητσοτάκη, με τοξικοδιχαστικό λόγο, επικαλούμενος φτώχεια, παράνομες παρακολουθήσεις, παρακράτος και συμφέροντα ολιγαρχίας. Υποσχέθηκε να κάνει και “Κυβέρνηση ηττημένων”.

Υπερίσχυσε η σκέψη της σταθερότητας, της συνέχειας προς την πρόοδο και αποδοκιμάστηκαν τα νταηλίκια, τα συνθήματα για “δικαιοσύνη παντού” και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για προγράμματα δκεάδων δις ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ αναθαρύνθηκε, αύξησε τα ποσοστά του και βάζει πλώρη για θέση Αξιοματικής Αντιπολίτευσης!

Οι υπόλοιποι, ίδια γεύση – “Δεν εμπιστεύομαι κανέναν γιατί είναι αναξιόπιστοι” ο Βελόπουλος, “Ο Λαός θα σώσει τον Λαό” ο Κουτσούμπας. Στη “γραμμή βολής” άλλα τρία κόμματα. Η “Πλεύση”, η “Νίκη” και η “Ημέρα” του ανεκδιήγητου Βαρουφάκη.

Στις 25 Ιουνίου (Ιούνη τον διαβάζουν οι αριστεροί προοδευτικοί), ο Λαός ξανακαλείται στις κάλπες. Φοβάμαι ότι η αποχή θα είναι μεγαλύτερη (προγραμματισμένα ταξίδια, διακοπές, εποχική εργασία στα νησιά, παιδιά σε κατασκηνώσεις κτλ) και οι “εκλογομάγειροι” της Ν.Δ. μετράνε τα “κουκιά” για αυτοδυναμία με την ενισχυμένη αναλογική. Αν πιάσουν ποσοστό άνω του 40%, αν μπούν 5 ή 6 ή 7 κόμματα στη Βουλή και ποιά θα είναι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι ημέρες μέχρι τις εκλογές είναι λίγες και ο Λαός λέει “κοντός ψαλμός Αληλούϊα”.

Νικόλαος Φωτιάδης,

Έλληνας ψηφοφόρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button