Εκλογές

Απέχει από τις επαναναληπτικές εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 το νεοσύστατο κόμμα «ΕΑΝ…» και ο συνάδελφος και συμπατριώτης μας, Γαβριήλ Λαμψίδης, που το είχε εκπροσωπήσει στον Νομό Ξάνθης ως υποψήφιός του

Το «ΕΑΝ…», με απόφαση του ιδρυτή και προέδρου του, επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστασίου Κανελλόπουλου, δεν θα μετάσχει στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στη σύντομη και λιτή ανακοίνωση ως λόγοι αυτής της απόφασης αναφέρονται η πόλωση, ο κατακερματισμός του πατριωτικού χώρου, καθώς και οι εγγενείς δυσκολίες του κόμματος να περάσει το μήνυμά του στην επιθυμητή ευρύτητα.

Ο ιδρυτής του «ΕΑΝ…» διαβεβαιώνει τους Έλληνες ότι ο ίδιος και όσοι πρωταγωνίστησαν για να πάρει υπόσταση το «ΕΑΝ…» και να τολμήσει, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να πάρει μέρος στις εκλογές, θα παραμείνουν δίπλα στον λαό σε όλες τις κρίσιμες στιγμές που έπονται για την πατρίδα.

Ο αγώνας μας, τονίζεται, θα συνεχιστεί με στόχο την αποκατάσταση της δημοκρατικής και συνταγματικής τάξης, για την αναστήλωση των θεσμών, την πάταξη του εγκλήματος και την επαναφορά του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, έως και την οικονομική εξύψωση και ευημερία όλων των κοινωνικών τάξεων.

Το «ΕΑΝ…», δεν πρόλαβε να γίνει γνωστό πανελλαδικά και, κυρίως, ο ιδρυτής του δεν είχε τον χρόνο αλλά και τον τρόπο να επικοινωνήσει σε ευρεία κλίμακα με τον λαό και μετά να επιστρέψει μαζί του στην κεντρική πολιτική σκηνή, ως χιονοστιβάδα, εκφράζοντας την λαϊκή οργή.

Όμως, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, είπε παρών και για ένα μικρό χρονικό διάστημα η παρουσία του πλήρωσε το κενό που υπήρχε λόγω της ατολμίας και όχι μόνο των επωνύμων να φερθούν με αγάπη και συμπόνια σε ένα λαό, που όλοι προδίδουν, ενώ είναι παιδιά του.

Η πατρίδα μας δεν χρειάζεται προγράμματα, κοινοτικά κονδύλια, αμερικανική βοήθεια και δεν μπορεί να φυτοζωεί και ταυτόχρονα να κυβερνιέται από άχρηστους που κατασπαταλούν ακόμη και τα δάνεια που χρεώνουν στις επόμενες γενιές, χωρίς να είναι ήδη βέβαιο ότι θα υπάρξουν …επόμενες εγενιές!

Η πατρίδα μας χρειάζεται έναν εισαγγελέα να δικάσει την κατάχρηση εξουσίας και της εμπιστοσύνης του ευκολόπιστου λαού, ώστε να υπάρξει ελεύθερος από εμπόδια δρόμος να προχωρήσει μπροστά και να οικοδομήσει το μέλλον της.

_____________________

Περαία 6 Ιουνίου 2023

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button