Τοπικά νέα

Ένταξη του έργου «Δημιουργία πολυθεματικού πάρκου στον οικισμό Πετεινού» προϋπολογισμού 2.078.000€ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Ένα εμβληματικό έργο δημιουργίας πολυθεματικού πάρκου στον οικισμό Πετεινού (στο χώρο του πρώην γηπέδου ποδοσφαίρου) στο Δήμο Αβδήρων συνολικού προϋπολογισμού 2.078.000€ εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (χρηματοδότηση 2.000.000€ και 78.000 από ίδιους πόρους).

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου άθλησης με την κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου και ενός γηπέδου τένις όπου θα μπορεί να προσελκύσει άτομα διαφόρων ηλικιακών ομάδων.

Επίσης θα κατασκευαστεί μια μεγάλη παιδική χαρά  όπου στο κεντρικό σημείο της θα δεσπόζει ένα ξύλινο κάστρο με πολλές εισόδους και τσουλήθρες, μια αράχνη και όργανα πολλαπλών δραστηριοτήτων που διεγείρουν τη φαντασία και την ευρηματικότητα των παιδιών. Θα τοποθετηθούν όργανα γυμναστικής, τραπέζια σκάκι και πινγκ πονγκ, πέργκολες, κιόσκι, καθίσματα και φωτιστικά.

Η σχεδίαση έγινε με σκοπό τη δημιουργία ενός τοπίου όπου οι χώροι άθλησης, τα καθιστικά και τα φυτά που θα επιλεγούν θα γίνουν με τέτοια κριτήρια ώστε να μπορούν να επηρεάσουν θετικά την διάθεση των ατόμων που επισκέπτονται και κινούνται στον συγκεκριμένο χώρο.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών μας με ένα ανοικτό πολυθεματικό πάρκο με σύγχρονους χώρους άθλησης, αναψυχής, διασκέδασης και πρασίνου.

Από το Δήμο Αβδήρων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button