ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΔΗΜΟΤΗ

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα έκλεισε η σημερινή δημοτική αρχή υπό τον κ.Δημαρχόπουλο 18 μήνες στη διοίκηση του Δήμου.

Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό τι μάθαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Σαν αρχή να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ο σημερινός Δήμαρχος κ.Δημαρχόπουλος δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του κ.Στυλιανίδη, που με πίστη και σπουδή υπηρέτησε τη «προηγούμενη κατάσταση». Απλή σύμπτωση και σε όνομα και σε επίθετο.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα έκλεισε η σημερινή δημοτική αρχή υπό τον κ.Δημαρχόπουλο 18 μήνες στη διοίκηση του Δήμου.

Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό τι μάθαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Σαν αρχή να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ο σημερινός Δήμαρχος κ.Δημαρχόπουλος δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του κ.Στυλιανίδη, που με πίστη και σπουδή υπηρέτησε τη «προηγούμενη κατάσταση». Απλή σύμπτωση και σε όνομα και σε επίθετο.

Ούτε έχει σχέση με τον υποψήφιο δήμαρχο κ.Δημαρχόπουλο που με δέος δήλωνε προεκλογικά ότι ο συνδυασμός του είναι η συνέχεια της πετυχημένης θητείας του κ.Στυλιανίδη.   Απλή σύμπτωση και σε όνομα και σε επίθετο.

Ούτε βέβαια έχει καμία σχέση με το νέο δήμαρχο κ.Δημαρχόπουλο που δήλωνε στη τελετή παράδοσης και παραλαβής, ενώπιον του αποχωρούντος δημάρχου κ.Στυλιανίδη, πόσο συγκινημένος ήταν που θα συνέχιζε το έργο του προκατόχου του και ευτυχώς που ήταν η περίφημη δημότισσα που του διασκέδασε την αγωνία αν θα είναι τόσο καλός όσο ο κ.Στυλιανίδης. Απλή σύμπτωση και σε όνομα και σε επίθετο.

Ούτε βέβαια έχουν σχέση με τους πρώην συμβούλους του κ.Στυλιανίδη οι νυν σύμβουλοι του κ.Δημαρχόπουλου, που ήταν πολύ καλοί για να του φέρουν ψήφους, αλλά τώρα του είναι βαρίδια που δεν ξέρει δήθεν πώς να τα ξεφορτωθεί, μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα παρακαλάει να ξαναφορτωθεί. Απλή σύμπτωση και σε όνομα και σε επίθετο.

Και μην μπερδεύεστε, με όσα λέει ο σημερινός δήμαρχος, «εμείς δεν κάνουμε τέτοια», «εμείς δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους», «η δική μου παράταξη δεν έχει καμία σχέση με τη παράταξη του κ.Στυλιανίδη» δεν στρέφονται κατά του πρώην Δημάρχου, απλά εξυπηρετούν τη πάγια πλέον θεωρία του κ.δημάρχου, «φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα», μια θεωρία που βιώνουν καθημερινά, τόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου όσο και οι αιρετοί της πλειοψηφίας.

Αφού λοιπόν το καλό καινούργιο «νίκησε» το κακό παλιό, ας δούμε τι προσφέρθηκε στους δημότες από το νέο δήμαρχο τους 18 αυτούς μήνες.

Αρχικά μία απίστευτη διαδικασία βελτίωσης των συμβούλων του συνδυασμού του: υποχρεωτικές παραιτήσεις αντιδημάρχων, κόντρα στο νόμο, μαθήματα βελτίωσης και υπενθύμισης στους απρόσεκτους και επιλήσμονες συμβούλους, που τους εκθέτει καθημερινά πατόκορφα, με ταυτόχρονη εκμάθηση της πολιτικής «ο καθένας μόνος του στα κακά και εγώ μόνο στα καλά» αλλά και με συνοπτικές διαδικασίες άφεση των αμαρτιών σε όλους τους παρανομούντες και παρεκτρεπόμενους.

Μια διαδικασία που δεν τιμά την εικόνα λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, με παράλληλα φαινόμενα αυταρχισμού, που οδηγούν και τους ελάχιστους συμβούλους του συνδυασμού του, που θα μπορούσαν να εκφράσουν άποψη, σε ρόλο κομπάρσου και άλαλου κέρινου ομοιώματος.

Ποιότητα ζωής της πόλης που παρακμάζει καθημερινά με σκουπίδια, χιλιάδες αδέσποτα, κυκλοφοριακό κομφούζιο, ανύπαρκτες παιδικές χαρές, μηδενική αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, ανεξέλεγκτη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων με επιλεκτική ανοχή στους ημετέρους, κολυμβητήριο και αθλητικού χώροι εγκαταλειμμένοι, καθημερινή χειροτέρευση της ζωής του δημότη. Δεν μιλάμε για περιφερειακές υποδομές, για μέριμνα στους οικισμούς των πρώην κοινοτήτων, πλην των επιλεκτικών και εδώ παρεμβάσεων σε ημέτερους δημότες.

Οικονομική διαχείριση αλόγιστων δαπανών σε όλα τα επίπεδα. Καμία τήρηση των προϋπολογισμών με αλλεπάλληλες τροποποιήσεις, υπερκοστολόγηση εκδηλώσεων και δαπανών, πληρωμές σε φορολογικούς παραδείσους, παρεμβάσεις εικόνας και όχι ουσίας, απίστευτες διαχειριστικές παρεκτροπές σε όλα τα δημόσια πρόσωπα του δήμου, φωτογραφικές διακηρύξεις που έφτασαν να πανηγυρίζουν όταν απορρίπτονται από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου και πρέπει να τρέχουν στα δευτεροβάθμια όργανα και τα δικαστήρια για να τις ακυρώσουν.

Υπάρχει δικαιολογία για όλα αυτά; Καμία. Γιατί απλά δεν είναι καινούργιοι ούτε με βάση τη προηγούμενη πορεία τους, σαν σύμβουλοι του κ.Στυλιανίδη, ούτε μετά από 18 μήνες σαν νέα δημοτική αρχή.

Γιατί απλά 18 μήνες είναι ακριβώς το 30% του συνολικού χρόνου της πενταετούς τους θητείας (και είναι τυχεροί που δεν είναι τετραετής γιατί τότε θα είχαν ξοδέψει το 37,5%.

Το κακό για σένα δημότη είναι ότι έχουν ακόμη το 70% του χρόνου της θητείας του για να ολοκληρώσουν τη πλήρη διάλυση του δήμου.

Εμείς από τη μεριά μας, θα είμαστε πάντα εκεί, σε πλήρη συνεργασία με τις παρατάξεις της μειοψηφίας που έχουν κοινή λογική με μας, αλλά και με μεμονωμένους συμβούλους της πλειοψηφίας που θέλουν να διατηρήσουν τον αυτοσεβασμό τους, κυματοθραύστες σε κάθε πρακτική αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και παρανομίας.

Κι αν δυσκολεύεσαι να πιστέψεις αυτά που σου λέμε σκέψου απλά ότι:

«Είναι ο Δήμος Ξάνθης του κ.Δημαρχόπουλου ΔΗΜΟΤΗ»

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button