Τοπικά νέα

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ξάνθης

«Την Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών τίμησε και η χώρα μας, με περισσότερες προσλήψεις, καλύτερους μισθούς, ασφαλείς εργασιακές συνθήκες!!!»

 Οι «ήρωες» και οι «ηρωίδες»  της πανδημίας, απαξιώθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά «εισέπραξαν» το χειροκρότημα!

Το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της Ν.Δ. για «λιγότερο κράτος και περισσότερη αγορά» στην Υγεία, τελειώνει στις 21 Μάη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγγυάται όχι μόνο την «επούλωση των πληγών» της δημόσιας περίθαλψης, αλλά και ένα νέο όραμα για την Υγεία στη μετά-covid εποχή. Με στόχο ένα σύγχρονο και ισχυρό ΕΣΥ που, με τη συνέργεια του ΕΟΠΥΥ και των ΤΟΜΥ, θα  καλύπτει αξιόπιστα τις ανάγκες και θα διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην υγεία.

Ιδιαίτερα  για το νοσοκομείο μας, που σύμφωνα με το «στρατηγικό σχεδιασμό» της ΝΔ μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέει όχι.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης στα  χρόνια  διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έκανε σημαντικά βήματα προόδου προς όφελος των ασθενών,  με τη μορφή άμεσης εξυπηρέτησης (πρόσληψη προσωπικού, παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας κ.ά),  με έμμεσες ενέργειες που προήγαγαν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών (iso, βιοϊατρικά μηχανήματα κ.ά) και την  εξόφληση του τεράστιου χρέους, προς τρίτους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  1. Δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες
  2. Εφαρμογή λίστας χειρουργείου
  3. Ένταξη προγράμματος προμήθειας για 44 είδη βιοϊατρικών μηχανημάτων ΕΣΠΑ αξίας 2.181.000€
  4. Δωρεά 10 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης ομίλου Λάτση
  5. Ένταξη Νοσοκομείου σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης 3,4 εκατ. €
  6. Προμήθεια μαγνητικού τομογράφου αξίας 900.000€
  7. Μηχανήματα από Siemens
  8. Ληξιπρόθεσμες οφειλές.Τον Ιούλιο 2016 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές (+90 ημερών) ήταν 4.290.839,22€ και στις αρχές του 2018 μηδενίστηκαν
  9. Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. ο νέος οργανισμός Νοσοκομείου με αύξηση οργανικών κλινών στις 260, με νέες ιατρικές ειδικότητες και νέα τμήματα
  10. Ίδρυση γραφείου προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας
  11. Προσλήψεις ιατρικού προσωπικού (15 μόνιμοι, 15 επικουρικοί και 57 ειδικευόμενοι) και νοσηλευτικού προσωπικού (10 μόνιμοι και 12 ορισμένου χρόνου)
  12. Προκηρύξεις 14 μονίμων γιατρών σε εξέλιξη
  13. Διαμόρφωση χώρου των ΤΕΠ
  14. ΚΕΦΙΑΠ /ΚΨΥ/ΤΟΜΥ υποδομές με χρήματα του Νοσοκομείου
  15. Hasp μαγειρείων
  16. ISO Εργαστηρίων
  17. Μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία
  18. Σίτιση – φύλαξη προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις

Αλήθεια τι έχει αντίστοιχα να παρουσιάσει  η κυβέρνηση της ΝΔ και η νυν διοίκηση του Νοσοκομείου, πέρα από την πλήρη υποβάθμισή του, που οδηγεί σε συνεχείς παρατήσεις προσωπικού; Παρά τις ρητορείες, αυτό δυστυχώς που βιώνει  κάθε Ξανθιώτης είναι η υπονόμευση της Δημόσιας Υγείας, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Άλλωστε μας το δήλωσε ξεκάθαρα, τόσο ο Υπουργός Υγείας όσο και ο Πρωθυπουργός. Αλλαγή νομικού καθεστώς, σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, αλλαγή σχέσεων εργασίας και για να το απλοποιήσουμε: «Θα ζήσει μόνο αυτός που μπορεί να πληρώσει».

Η απάντηση όμως θα δοθεί ηχηρά στις 21 του Μάη. Γιατί δεν ψηφίζουμε μόνο για Κυβέρνηση. Ψηφίζουμε για την ίδια τη ζωή μας.

Ψηφίζουμε για Δικαιοσύνη στην Υγεία. Για δικαιοσύνη Παντού.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button