Τί και πώς να σπουδάσω; Το ΑΞΙΟΝ συμβάλει στην ενημέρωσή σας

Η ημέρα σταδιοδρομίας – career day, έχει καθιερωθεί ως μια προσφορά του ΑΞΙΟΝ προς τους μαθητές και γίνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τους συμβούλους σταδιοδρομίας της Orientum.

 

Φέτος το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στις 13:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΑΞΙΟΝ και η διάρκειά του θα είναι δύο με τρείς ώρες.

 

Η ημέρα σταδιοδρομίας – career day, έχει καθιερωθεί ως μια προσφορά του ΑΞΙΟΝ προς τους μαθητές και γίνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τους συμβούλους σταδιοδρομίας της Orientum.

 

Φέτος το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στις 13:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΑΞΙΟΝ και η διάρκειά του θα είναι δύο με τρείς ώρες.

 

 Στην εκδήλωση οι μαθητές και οι γονείς τους έχουν όλες τις πληροφορίες για τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα επαγγέλματα. Ενημερώνονται για τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και έχουν χρήσιμες πληροφορίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

  

Απευθύνεται κυρίως σε μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου, σε γονείς αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν πλήρως για τα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

  

Η θεματολογία της εκδήλωσης:

 

 – Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

– Πώς επιλέγω σχολή και Κατεύθυνση

– Ανάλυση του προγράμματος σπουδών των σχολών

– Τάσεις της αγοράς εργασίας

– Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων

– Συγκρίσεις Τμημάτων

– Το Νέο Λύκειο

– Μεταπτυχιακά Προγράμματα

  

Χαρακτηριστικά:

  

Η εκδήλωση έχει συνολική διάρκεια 2-3 ώρες και είναι απόλυτα διαδραστική. Οι μαθητές και οι γονείς θέτουν ερωτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και παίρνουν τις απαντήσεις.

Επίσης, σε όλους τους μαθητές μοιράζεται υλικό με την παρουσίαση σε έντυπη μορφή.

  

Στόχος:

  

Ο στόχος είναι οι μαθητές να αποκτήσουν όλες τις πληροφορίες και τα εφόδια που χρειάζονται για να πάρουν τη σωστή απόφαση για τη σχολή και το επάγγελμα που θα επιλέξουν. Εισηγητής:

Νίκος Φόρος. Σπούδασε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αποτέλεσε μέλος του Δ. Σ. και Πρόεδρος της AIESEC του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το 2012 ξεκίνησε το TEDxKalamata, το οποίο μετράει ήδη 3 πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις.

Από το 2013 εργάζεται στην Orientum ως υπεύθυνος Marketing και εισηγητής στις εκδηλώσεις Επαγγελματικού Προσανατολισμού της εταιρείας.

  

–  Τι σύστημα θα ισχύσει του χρόνου 2015-2016 Ποιά είναι η ORIENTUM

–  Η εταιρεία «ORIENTUM» έχει έδρα την Αθήνα και παρέχει υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, www.orientum.gr.

–  Στελεχώνεται από νέους ανθρώπους, ειδικευμένους στο χώρο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της αγοράς εργασίας.

–  Βοηθάει τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας κυρίως Εκπαίδευσης, στην κρίσιμη φάση της επιλογής στόχων και σχολής.

–  Εκδίδει κάθε χρόνο τον πλήρη ενημερωτικό οδηγό για όλες τις σχολές μετά το Λύκειο, ¨Πάμε Πανεπιστήμιο¨ στόχοι για το μέλλον των παιδιών μας Το τεστ HORIZON

Είναι τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων και μετράει τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα των Ελλήνων μαθητών και φοιτητών.

–  Αποτελείται από 190 ερωτήσεις που περιγράφουν διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες. Το άτομο δηλώνει σε μια 6-βάθμια κλίμακα το βαθμό που δείχνει το ενδιαφέρον του για κάθε τομέα, δραστηριότητα ή και κλάδο καριέρας.

–  Τα αποτελέσματα του τεστ βγαίνουν άμεσα και δίνουν το προφίλ των επαγγελματικών στόχων του κάθε μαθητή, προτείνοντάς του συγκεκριμένες σχολές, που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά του και υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο.

–  Ο χρόνος που απαιτείται, για να το ολοκληρώσει o μαθητής, είναι από 25 έως 30 λεπτά.

–  Είναι on-line, κάτι που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να το συμπληρώσει οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιονδήποτε υπολογιστή έχει σύνδεση στο Internet.

–  Τα αποτελέσματα εμφανίζονται αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του σε αρχείο PDF.

–  Μετρά 38 επιμέρους επαγγελματικές κατηγορίες (τις περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο τεστ στην Ελλάδα), οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά και σύντομα, έτσι ώστε να μπορούν να κατανοηθούν εύκολα, από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

–  Τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα κάθε ατόμου συσχετίζονται με όλες τις σχολές που υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο.

Οι μαθητές μπορούν να συμπληρώσουν το τεστ HORIZON online.

–  Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ.

–  Το τεστ HORIZON κοστίζει 25€ – ( είναι προαιρετικό ).

–  Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στα τεστ και στο σεμινάριο, θα έχουν δωρεάν online και τηλεφωνική υποστήριξη για όλη την σχολική χρονιά από την Orientum.

–  Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν και μαθητές που δεν ανήκουν στο ΑΞΙΟΝ.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button