757.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για 7 έργα επαγγελματικής και επιχειρηματικής κατάρτισης σε Δράμα, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη

1. Δράμα – Στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Την πρώτη του επίσκεψη στα γραφεία της Ένωσης Κυριών Δράμας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος όπου είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Ένωσης κ. Αλίκη Τσιαμούρα.

1. Δράμα – Στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Την πρώτη του επίσκεψη στα γραφεία της Ένωσης Κυριών Δράμας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος όπου είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Ένωσης κ. Αλίκη Τσιαμούρα.

Σκοπός της συμβολικής αυτής επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του κ. Περιφερειάρχη για το πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο της Ένωσης Κυριών Δράμας και, ιδιαίτερα, για τις δράσεις στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας που θα διοργανώσει η Ένωση σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας και τις οποίες θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα με το ποσό των 90.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε η κ. Τσιαμούρα, οι δράσεις θα απευθύνονται σε 35 γυναίκες της περιοχής που πρόκειται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά και περιλαμβάνουν την παροχή συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων σε θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, μάρκετινγκ, πωλήσεων κ.ά. Σκοπός είναι οι ωφελούμενες γυναίκες να εισέλθουν στην αγορά εργασίας με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Οι συγκεκριμένες δράσεις της Ένωσης Κυριών Δράμας αποτελούν ένα από τα συνολικά επτά έργα επαγγελματικής κατάρτισης, συνολικού ύψους 757.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια σε Δράμα, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο υλοποίησης των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) των αντίστοιχων Δήμων.

2. Δράμα – Κατάρτιση ανέργων στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου

Το έργο είναι του Δήμου Δράμας, έχει προϋπολογισμό 220.000 ευρώ και απευθύνεται σε 100 ανέργους.

Σκοπός του είναι να παρέχει συμβουλευτική επιχειρηματικότητας, επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων σε ειδικότητες του τουρισμού και του εμπορίου. Τέτοιες ειδικότητες είναι η εστίαση, το μάρκετινγκ της φιλοξενίας, η υποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχείου, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων, το ηλεκτρονικό και λιανικό εμπόριο.

3. Καβάλα – Κατάρτιση ανέργων σε τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού

Το έργο είναι του Δήμου Καβάλας, έχει προϋπολογισμό 240.000 ευρώ και απευθύνεται σε 100 ανέργους, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με αναπηρία.

Σκοπός του είναι να παρέχει συμβουλευτική επιχειρηματικότητας, επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων σε ειδικότητες του τουρισμού και του πολιτισμού. Τέτοιες ειδικότητες είναι μεταξύ άλλων η κεραμική και η αγγειοπλαστική, η επεξεργασία του ξύλου, η κατασκευή ξύλινων σκαφών, η επεξεργασία του καπνού, η κατασκευή αναμνηστικών, η γραφιστική, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων, το ηλεκτρονικό εμπόριο τοπικών προϊόντων, η εστίαση κ.ά.

4. Αλεξανδρούπολη – Συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων γιαεργαζόμενους σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Το έργο θα υλοποιήσει ο Σύνδεσμος Ξενοδοδόχων Θράκης, έχει προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και απευθύνεται σε 48 εργαζόμενους σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Αλεξανδρούπολης, με σκοπό την ενδυνάμωση των επαγγελματικών προσόντων και ικανοτήτων τους.

5. Αλεξανδρούπολη – Κατάρτιση εργαζομένων για την ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης

Το έργο θα υλοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, έχει προϋπολογισμό 47.000 ευρώ και απευθύνεται σε 36 εργαζόμενους ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της περιοχής, με σκοπό την ανάπτυξη της τουριστικής τους συνείδησης και τη βελτίωση των υπηρεσιών τους προς τους επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης.

6. Αλεξανδρούπολη – Συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων για ανέργους στον τομέα του τουρισμού

Το έργο θα υλοποιήσει η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, έχει προϋπολογισμό 50.000 ευρώ και απευθύνεται σε 25 ανέργους όλων των ηλικιών και εκπαιδευτικών επιπέδων, με βασική γνώση της αγγλικής γλώσσας, προκειμένου να καταρτιστούν πάνω στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού.

7. Αλεξανδρούπολη – Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων για εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα

Το έργο θα υλοποιηθεί από την Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, έχει προϋπολογισμό 50.000 ευρώ και απευθύνεται σε 40  εργαζόμενους σε τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής. Στόχος είναι να καταρτιστούν οι εργαζόμενοι σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχουν στους επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button