Διεθνής νομισματική Τρέλα

Με τίτλο “Διεθνής νομισματική τρέλα” ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα η μεγαλειώδης καρναβαλική παρέλαση με τη συμμετοχή λιγότερων αρμάτων και πολλών μελών των πολιτιστικών συλλόγων. Πρωταγωνιστής το κέφι και η διάθεση για γλέντι, ευκαιρία για τους Ξανθιώτες και όχι μόνο να το ρίξουν για λίγο έξω. Ο πρώτος δημότης της πόλης Μ. Στυλιανίδης δήλωσε δικαιωμένος που βλέπει τον κόσμο να διασκεδάζει.

   Με τίτλο “Διεθνής νομισματική τρέλα” ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα η μεγαλειώδης καρναβαλική παρέλαση με τη συμμετοχή λιγότερων αρμάτων και πολλών μελών των πολιτιστικών συλλόγων.


   Πρωταγωνιστής το κέφι και η διάθεση για γλέντι, ευκαιρία για τους Ξανθιώτες και όχι μόνο να το ρίξουν για λίγο έξω.


   Ο πρώτος δημότης της πόλης Μ. Στυλιανίδης δήλωσε  δικαιωμένος που βλέπει τον κόσμο να διασκεδάζει.


  “Και μάλιστα σε μία εποχή οικονομικής κρίσης ο δήμος Ξάνθης και ιδιαίτερα η νεολαία μας πάει κόντρα στο ΔΝΤ αντιτάσσοντας τη Διεθνή Νομισματική Τρέλα. Διότι ο κόσμος ιδιαίτερα αυτήν την εποχή θέλει να ξεδώσει. Η αποκριά είναι η πιο αγαπημένη εποχή όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και πολλών άλλων λαών στη γη, αφήνει λοιπόν κατά μέρος τα προβλήματα, την καθημερινότητα, την στεναχώρια και ξεδίνει με την ελπίδα να μπούμε σε μια περίοδο καλύτερη από αυτή που θα αφήσουμε πίσω μας”.


ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ


Τιμώντας με την παρουσία του την Ξανθιώτικη γιορτή και ο Αντιπεριφερειάρχης Φ. Καραλίδης είπε:


“Η αντιπεριφέρεια και γενικότερα η Περιφέρεια οφείλει να στηρίξει όλους τους θεσμούς σε επίπεδο Περιφέρειας που έχουν μεγάλη εμβέλεια και κυρίως το καρναβάλι της Ξάνθης είναι ένας από τους θεσμούς που θεωρούμε, ότι όχι μόνο να στηριχθεί και θα διαιωνισθεί αλλά θα είμαστε ουσιαστικά συνδιοργανωτές με το δήμο Ξάνθης στις επόμενες εκδηλώσεις”.



 


 Νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση


Με τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές της Ξάνθης κατέβασαν τις κουρτίνες των εκδηλώσεων και έδωσαν το “πράσινο φως” για την τελευταία παράσταση, της μεγάλης παρέλασης των καρναβαλικών συλλόγων.


Η νυχτερινή παρέλαση με τη συμμετοχή πολλών καρναβαλιστών, οι οποίοι συνόδευσαν τον “Τζάρο” ο οποίος και κάηκε το βράδυ της Κυριακής μετά την παρέλαση των καρναβαλικών συλλόγων, είχαν πρωταγωνιστή το κέφι.


Όσοι συμμετείχαν χόρεψαν, διασκέδασαν και αντάλλαξαν πειράγματα μεταξύ τους. Τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από τη σκεπή του νέου δημαρχείου στην κεντρική πλατεία χρωμάτισαν με χίλια χρώματα την νύχτα της Ξάνθης.


ΑΠ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button