Τοπικά νέα

Εφυγε από τη ζωή ο Αγγελος Μπεμπεκίδης

Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Αγγελος Μπεμπεκίδης. Τους τελευταίους μήνες αντιμετωπιζε προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν.

Αγωνιστής, δραστήριος, αγαπητός στην τοπική κοινωνία, για αρκετά χρόνια στη θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, εργαζόταν με πάθος και με όλες του τις δυνάμεις για την προώθηση των συμφερόντων των ανθρώπων της εργασίας. Μιλούσε συνέχεια για τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής.

ΚΓ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

-“Η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα νομού Ξάνθης εκφράζει τη θλίψη της για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελου Μπεμπεκίδη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.”

ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΡΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ο κόσμος φτύνει αίμα. Εχει ξεπεράσει το 40% το ποσοστό της ανεργίας. Πόσες επενδύσεις έγιναν τα τελευταία χρόνια στο Νομό Ξάνθης; Πόσα εργοστάσια έκλεισαν; Πόσες είναι οι νέες θέσεις εργασίας; Ποιες οι προτάσεις; Ποιος ο ρόλος της διακομματικής επιτροπής; Κοροϊδία το καλάθι του νοικοκυριου. Εδω και ένα χρόνο οι ανατιμήσεις.

Ακούστε την τελευταία του συνέντευξη στον Κοσμά Γεωργιάδη στην πρωινη ενημερωτική εκπομπή του STAR 88,8 fm από το χρόνο 1.26.00 στο αρχείο εκπομπών του STAR 88,8 fm της 8 Νοεμβρίου 2022

https://podcasts.apple.com/us/podcast/%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-8-11-22/id1455879122?i=1000585494276

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ “ΑΓΩΝΑ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ  ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 10ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

“Ο νομός μας υποφέρει και έχει σοβαρό πρόβλημα” δήλωσε στην χθεσινή πρωϊνή μας ραδιοφωνική εκπομπή στο STAR 88,8 ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ξάνθης Αγγελος Μπεμπεκίδης. Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε στην Αθήνα τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Ξάνθης και που πρέπει να επιλυθούν.

Η ανεργία ξεπερνά το 40%

“Δεν έχουμε δει κάτι που να βελτιώνει την εργασία και να μειώνει την ανεργία. Η αποβιομηχάνιση στην περιοχή μας κυριαρχεί. Εχουν κλείσει εργοστάσια και εχουν βγει στο δρόμο περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι. Μείναν ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις,όπως τα Πλαστικά και η Sunlight.

Στο Νομό Ξάνθης  έχουμε και χιλιάδες οικοδόμους, δεν υπάρχει ανοικοδόμηση.Μέχρι πρόσφατα ήταν στο Κατάρ για εργασίες  για το παγκόσμιο κυπελλο  που θα γίνει το Νοέμβριο, τις ολοκλήρωσαν, επιστρέφουν και θα βγουν στο ταμείο ανεργίας.

Η καπνεργασία έχει ελαστικοποιηθεί, έχει  κλεισει η Καπνική Μιχαηλίδη, έχει μείνει μόνο η ΣΕΚΕ.

Τη δεκαετία του 1990 ο νομός  μας ήταν από τις καλύτερες αναπτυσσόμενες βιομηχανικές περιοχές. Την ευθύνη για την αυξημένη ανεργία την έχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και όχι τα συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα.

Αν δεν υπάρξει ένας νέος αναπτυξιακός νόμος που να δίνει κίνητρα για να ξαναστηθούν επιχειρήσεις, δεν θα αλλάξει η εικόνα.

Με την προηγούμενη κυβέρνηση πηγαίναμε σε αναπτυξιακά συνέδρια στην Κομοτηνή, δεν είδαμε όμως να δημιουργούνατ νέες θέσεις εργασίας. Εχει γίνει και η διακομματική επιτροπή για να στηριχθεί η Θράκη αλλά δεν έχουμε δει αποτελέσματα. Μονο ακούμε.

Και σήμερα η μετανάστευση είναι μεγάλη. Φεύγουν κατά δεκάδες νέοι στη Βόρεια Ευρώπη.

Εχουμε σοβαρά εργατικά ατυχήματα, δυστυχως και θανατηφόρα. Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων προέχει. Για εμας είναι κεντρικός άξονας.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button