«Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού – Τοπικού – Κλαδικού Τύπου»

Μετά την ψήφιση του νέου Νόμου για τον περιφερειακό Τύπο κατέστη πασιφανής η ανάγκη για τη συνέχιση του διαλόγου με την Πολιτεία πάνω σε νέα βάση και με κεντρικό θέμα τις συνέπειες του Νόμου 4487/2017 στον κλάδο του περιφερειακού – τοπικού και κλαδικού Τύπου. 

Μετά την ψήφιση του νέου Νόμου για τον περιφερειακό Τύπο κατέστη πασιφανής η ανάγκη για τη συνέχιση του διαλόγου με την Πολιτεία πάνω σε νέα βάση και με κεντρικό θέμα τις συνέπειες του Νόμου 4487/2017 στον κλάδο του περιφερειακού – τοπικού και κλαδικού Τύπου. 

Για πρώτη φορά, οι Ενώσεις σκεπτόμασταν σοβαρά την ανάγκη  διοργάνωσης από κοινού δημόσιας συζήτησης για τα προβλήματα του κλάδου σε σχέση με την εφαρμογή του νέου Νόμου. Κατόπιν επαφών και έντονης δραστηριοποίησης για την εξεύρεση χορηγίας, με μεγάλη ικανοποίηση, σας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή  ημερίδας με θέμα:

“Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού – Τοπικού και Κλαδικού Τύπου” στην αίθουσα “Αριστοτέλης” στο ξενοδοχείο Divani Palace στη Λάρισα (Παπαναστασίου 19) 

Στην  ημερίδα θα συζητηθούν καυτά και επίκαιρα ζητήματα όπως η εφαρμογή του Νόμου 4487/2017 για τον περιφερειακό Τύπο, η παρερμηνεία του Νόμου 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις (προσκόμιση περιττών δικαιολογητικών/ μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάθεση των ανακοινώσεων Δημοσίου), η επιβίωση και η ανάπτυξη του έντυπου Τύπου αλλά και η ομαλή μετάβαση του στην ψηφιακή κοινωνία της πληροφορίας (ανάπτυξη ιστοσελίδων).  

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ενώ πλήθος κόσμου έχει προσκληθεί να την παρακολουθήσει και να συμμετάσχει: Στην Ημερίδα θα παραστούν επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής/ Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Επικοινωνίας, εκπρόσωποι των κομμάτων του Κοινοβουλίου, βουλευτές, η τοπική αυτοδιοίκηση, εκδότες, δημοσιογράφοι, οι Ενώσεις Τύπου, οι ραδιοτηλεοπτικές Ενώσεις της Περιφέρειας και η Πανελλήνια Ένωση Ειδησεογραφικών Ιστοσελίδων. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

09:30 – 10:00 Προσέλευση – Εγγραφές

10:00 – 10:30 Χαιρετισμοί:Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Πρόεδρος ΕΝ.Π.Ε.Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος ΛαρισαίωνΓεώργιος Κωτσός, Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας 

 ΜΕΡΟΣ  Α’

10:30 – 11:45 Νομοθετικό πλαίσιο: α) Αποτίμηση του υφιστάμενου νομοθετικούπλαισίου, β) Κριτική για το νέο Νόμο & προτάσεις, γ) Η ευρωπαϊκή εμπειρία Συντονιστής: Βαγγέλης Αθανασίου, Πρόεδρος Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων-Σ.Η.Π.Ε. Ομιλητές:-Αντώνης Σκαμνάκης, Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης- Κώστας Χρυσόγονος, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Γιώργος Κύρτσος, Ευρωβουλευτής Ν.Δ.-Νότης Μαριάς, ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής-Αντώνης Μουντάκης, Πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου – Ε.Ι.Ε.Τ. 

11:45 – 12:45 Η βιωσιμότητα και ανάπτυξη του έντυπου Τύπου στα χρόνια της κρίσης Συντονιστής:  Μιχάλης Σαββάκης, Πρόεδρος Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου Ομιλητές:-Μιχάλης Μεϊμάρης, Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας &  Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών-Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων-Πέννυ Καλύβα, Γεν. Γραμματέας Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου-Αντώνης Κατωπόδης, Πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Τοπικών Ημερ. & Εβδομ. Εφημερίδων Αττικής 

12:45 – 13:30 Τοποθετήσεις Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης& πολιτικών κομμάτων 

13:30 – 14:30 Διάλλειμα – Coffee breaκ 

 ΜΕΡΟΣ  Β’ 

14:30 – 15:30 Έντυπος Τύπος & Διαδίκτυο.Το στοίχημα της ομαλής μετεξέλιξης στην ψηφιακή εποχή Συντονιστής : Αντώνης Μουντάκης, Πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου Ομιλητές:-Ανδρέας Βέγλης, Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης -Πέτρος Καραχάλιος, Γενικός Διευθυντής της Dentsu Aegis Network Hellas και μέλος της ΔιοικούσαςΕπιτροπής Media Specialists της ΕΔΕΕ-Ιωάννης Κουλιεράκης, Executive Director του PCM ΕΠΕ – Σύμβουλοι μεθόδων και διαδικασιών-Γεώργιος Αμβροσίου, Εκδότης της εφημερίδας «Αλήθεια» και ιδιοκτήτης του www.alithianews.gr 

15:30 – 16:30 Συζήτηση για το μέλλον του κλάδου – Προτάσεις

Τοποθετήσεις εκπρόσωπων Ενώσεων Περιφερειακών Μέσων Συμπεράσματα –  Κλείσιμο Ημερίδας 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button