ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Σήμερα και ώρα 22.00, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα παραχωρήσει διακαναλική εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη σε 40 περιφερειακά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας με τη συμμετοχή δημοσιογράφων της Ελληνικής Περιφέρειας.

*Σήμερα και ώρα 22.00, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα παραχωρήσει διακαναλική εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη σε 40 περιφερειακά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας με τη συμμετοχή δημοσιογράφων της Ελληνικής Περιφέρειας. 


 


*Για προσωπικούς λόγους παραιτήθηκε ο Σάκης Κρητσίνης από το διοικητικό συμβούλιο του επιμελητηρίου και από τη θεση του προέδρου του εμπορικού τμήματος.


Βέβαια τον πραγματικο λόγο μόνο ο ίδιος τον ξέρει…


 



*Επιβεβαιώνονται οι φήμες ότι δεν πρόκειται να γίνει στην Ξάνθη η αυτοκινητοβιομηχανία του Αιγύπτιου.


Ενα έργο που ειχε πολυδιαφημιστεί από καποιους, μάλλον δεν θα γίνει πραγματικότητα.


 



*Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, που θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις για την έναρξη του Πολιτιστικού Έτους της Ελλάδας στην Κίνα, συγκροτήθηκε με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, ύστερα από ενημέρωση που είχε για το θέμα αυτό από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη.


Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους βουλευτές κ. Γιάννη Γιαννέλη-Θεοδοσιάδη (βουλευτή Λέσβου Ν.Δ.), κ. Παναγιώτη Σγουρίδη (βουλευτή Ξάνθης ΠΑ.ΣΟ.Κ.), κ. Εύα-Παναγιώτα Μελά (βουλευτή Β’ Αθηνών Κ.Κ.Ε.) και κ. Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη (βουλευτή Β’ Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ.). 


 



*Υπέρ της συνένωσης των Νομών Κιλκίς, Δράμας και Σερρών στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου τάχθηκε ο Νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης. “Δε μπορεί ο Ν.Σερρών να πληρώνει ξανά, όντας παραμεθόρια περιοχή. Ήρθε η εποχή το γεωγραφικό μας προνόμιο να μας δίνει δυνατότητες και ευκαιρίες ως “δορυφόρος” της Θεσσαλονίκης δήλωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ουσιαστικά την αντίθεσή του στην πρόταση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καβάλας για συνένωση των νομών Καβάλας – Δράμας – Σερρών – Ξάνθης. 


 


*Υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νομοσχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής. 


Σε παρέμβασή του, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, σημείωσε πως “το νομοσχέδιο είναι ένας σταθμός σε μια προσπάθεια που έχει πολλή συνέχεια και δρόμο ακόμα – και σ’ αυτόν τον δρόμο είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε”. 


“Η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή, είναι ίσως η πιο αντικοινωνική συμπεριφορά που έχουμε – και την έχουμε δυστυχώς σε ευρεία κλίμακα. Οφείλουμε να κατανοήσουμε, ότι και τα δημόσια αγαθά απαιτούν φόρους και βεβαίως, κάθε φορά που ευνοούμε ή κλείνουμε τα μάτια στη φοροδιαφυγή, κάνουμε μια πράξη, που όχι μόνον δεν επιτρέπει τη χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους, αλλά οδηγεί και σε αύξηση των φορολογικών συντελεστών” πρόσθεσε ο Γ.Αλογοσκούφης.  “Μέχρι σήμερα, είχαμε αποτελέσματα και ήταν σημαντική η συμβολή της πάταξης της φοροδιαφυγής στη μείωση των ελλειμμάτων που πετύχαμε και μάλιστα με μείωση των συντελεστών φορολόγησης”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας. 


Ο υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, ανέφερε πως στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των καυσίμων, θα περιλαμβάνονται και διατάξεις για την πάταξη της λαθρεμπορίας των πετρελαιοειδών. 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button