Ειδήσεις

ΤΟ 10 ΚΑΙ ΤΟ 20

Κάποια μέρα, ένδοξη ή άδοξη κρίνετε εσείς οι τόνοι, τα πνεύματα, οι υποδιαστολές έγιναν ένα.

Τόνος μονάχα. Όχι τόνος λακέρδα, ο γνωστός ούζο – τσίπουρο -μεζές, ούτε τόνος σαν μονάδα βάρους.

Τόνος που να σημαίνει μονοτονικό σύστημα. Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα. Τρομάρα μας.

Μόνο η καθημερινή εφημερίδα ΕΣΤΙΑ δεν πειθάρχησε.

Για τις υπογραμμίσεις δεν ακούστηκε τίποτα, οπότε συνεχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε, όπως και τις διαγραμμίσεις των δρόμων.

Κατά το δοκούν. Όπως το βλέπει ο καθένας.

Δύο αριθμοί συνδεδεμένοι με το ΑΡΙΣΤΑ είναι το 10 και το 20. Στις βαθμολογικές κλίμακες μαθητών, φοιτητών κ.α. Τους υπογραμμίζουμε.

Πως έγινε τώρα να συνδεθούν με τη ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ και με δύο κυρίες από εκεί καταγόμενες, με το Ιουλιανό μας ημερολόγιο και την καλή μας τύχη, παρέλειψα να ρωτήσω τον καθηγητή του ΜΙΤ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, αλλά ρωτάω εσάς, εμένα, τη Φυσική, την Αστρονομία, την Τριγωνομετρία.

Νάτα ξανά μετά από χρόνια και καιρούς τα ημίτονα με τα συνημίτονα.

Ας πάρουμε τώρα τα πράγματα με τη σειρά.

Έτος 2000. Μιλλένιουμ. Η χώρα μας το υποδέχτηκε στο διακρατικό παγκόσμιο τηλεοπτικό εορταστικό πρόγραμμα με ένα τραγούδι του ΧΡΟΝΗ ΑΗΔΟΝΙΔΗ στο ΣΟΥΝΙΟ. Τίτλος του τραγουδιού ΄΄ Βλεφαρό μου ΄΄. Μουσική Νίκος Κυπουργός, στίχοι Λίνα Νικολακοπούλου. Η χρονολογία σχετίζεται με εμάς, ευρύτερα. Σαν Θρακιώτες.

Έτος 2010. Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Νοτιοαφρικανικής Ένωσης. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής η κυρία ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΙΧΛΑ με καταγωγή από τη ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ. Η μόνη γυναίκα μέλος του Διοικητικού της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαίρου.

Έτος 2020. Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας η κυρία ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, με καταγωγή από τη ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ. Παίρνουν και δίνουν οι τηλεοπτικές αναφορές στη ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, τους συχωριανούς της, την πατρογονική εστία.

Τρομακτική προβολή, περηφάνεια για όλους.

Λογάριθμοι – Αλγόριθμοι – Λεξάριθμοι – Κλειδάριθμοι θα μπουν στη σειρά όταν πρώτα ο Θεός το καλοκαίρι στα ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας απονείμει στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ το 1ο Διεθνές Βραβείο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ο ΑΒΔΗΡΙΤΗΣ.

Μέχρι τότε, τι θα πρέπει να κοιτάζουμε κάπου – κάπου, στα διαλείμματα των τηλεοπτικών σόου εμείς.

Με ποιό τρόπο θα βάλουμε στο παιχνίδι τις Πολιτικές Επιστήμες.

Όσοι θέλετε τις αποκαλείτε Διπλωματία.

Αυτό που κατάφερε με τρόπο αριστοτεχνικό η κυρία ΒΙΚΥ ΜΠΑΦΑΤΑΚΗ.

Αξιοποιεί, προβάλλει, μοιράζει ασίστ, ανοίγει ορίζοντες.

Το 2015 η Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στη Ντόχα του Κατάρ πήρε το αργυρό μετάλλιο χάρη στην ομάδα του 1ου Λυκείου ΞΑΝΘΗΣ. Λίγο έλειψε να μη ταξιδέψουν τα παιδιά και οι καθηγητές συνοδοί λόγω έλλειψης χρημάτων. Ξεσήκωσε τον κόσμο ένα πρωΐ ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου στην ΑΘΗΝΑ με αποτέλεσμα το ίδρυμα ΩΝΑΣΗ να δεσμευτεί να καλύπτει τα έξοδα μαθητικών – φοιτητικών αποστολών σε παρόμοιες διοργανώσεις,έκτοτε, εφεξής.

Αν, λέω αν, τιμούσαμε όπως έπρεπε την ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΙΧΛΑ δεν θα έβρισκε τρόπους να στηρίζει τον τόπο;

Αν, λέω αν, τιμούσαμε όπως έπρεπε τη ΒΙΚΥ ΜΠΑΦΑΤΑΚΗ δε θα έβρισκε τρόπους να μας δίνει κάθε λίγο ευκαιρίες για μεγαλόπνοους σχεδιασμούς όπως ο πρόσφατος με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ; Βέβαια η ΒΙΚΥ το πράττει και χωρίς έμπρακτη αναγνώριση, αλλά να μη ξεχνάμε και τα λόγια του πολυβραβευμένου ιστορικού μας ΠΕΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗ τη βραδιά της βράβευσής του από το ΕΒΕ.

΄΄ Είναι πολύ μεγάλη, μέγιστη η τιμή να αναγνωρίζεσαι από τους συμπατριώτες σου ΄΄.

Δε λέω, το επαναλαμβάνω, να αποξενωθούμε από τις συνήθειές μας. Κάπου – κάπου, στα διαλείμματα των τηλεοπτικών σόου.

Με αυτά και με εκείνα, με Πρόδρομο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ, σταθερό υποστηρικτή τον ΤΑΣΟ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ και άλλους ακόμα αθέατα, το 10 και το 20 είναι οι βαθμοί της ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.

 

Στέλιος Αρσενίου

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button