Τοπικά νέα

ΕΡΩΤΗΣH ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΣΕΡΟΥ

Συνάδελφοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, αναφέρονται σημαντικά προβλήματα στην στέγαση των σχολικών κτηρίων στον οικισμό του Δροσερού όπου λειτουργούν ένα Νηπιαγωγείο, το 15ο και συστεγάζονται δύο Δημοτικά σχολεία, το 15ο και το 20ο, σε αίθουσες που κάθε άλλο θυμίζουν σχολείο, αφού λειτουργούν σε αίθουσες ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ και ΠΡΟΚΑΤ, ενώ όπως είναι γνωστό το 8ο γυμνάσιο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ.

Οι σχολικές αίθουσες τόσο στον αριθμό τους, όσο και στην έκτασή τους δεν επαρκούν σε καμιά περίπτωση να καλύψουν τις ανάγκες φοίτησης του αριθμού των μαθητών όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται ούτε για το νόμιμο όριο του 1:25, πόσο μάλλον για την ανάγκη πολύ μικρότερης αναλογίας εκπαιδευτικού μαθητών για να μπορεί να γίνει ουσιαστικό έργο μάθησης και διαπαιδαγώγησης. Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί εκτός των άλλων και η κτηριακή συντήρηση κι ασφάλεια, αφού όπως αναφέρει ο Διδασκαλικός Σύλλογος δεν είναι λίγες οι φορές που οι αίθουσες πλημυρίζουν όταν βρέχει.

Η σύνδεση της παροχής του επιδόματος παιδιού Α21, με την ουσιαστική φοίτηση των παιδιών στο σχολείο, όταν δεν επαρκούν οι κτηριακές υποδομές των σχολείων όπως στην περίπτωση του Δροσερού, καταλαβαίνουμε όλοι μας, ότι φανερώνει την κοροϊδία της πολιτείας. Ταυτόχρονα όλοι κι όλες μας αντιλαμβανόμαστε την τεράστια σημασία που έχει η ουσιαστική βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά του οικισμού του Δροσερού και η ύπαρξη των υποδομών που θα δώσει τη δυνατότητα για να υλοποιηθεί αυτό.

Έχουμε αναδείξει πολλές φορές ως Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης, τα προβλήματα στις κτηριακές υποδομές των σχολείων του Δήμου Ξάνθης, όπως για τη στέγαση της 2χρονης προσχολικής αγωγής σε κοντέινερ, για την αντισεισμική και στατική  επάρκεια των σχολείων την αντιπυρική προστασία τους, τις αδειοδοτήσεις τους, την χρηματοδότησή τους από το Υπουργείο Παιδείας.

Με βάση τα παραπάνω ρωτούνται οι αρμόδιοι:

  1. Τι μέτρα θα πάρει και τι απαιτήσεις θα έχει από την κυβέρνηση η Δημοτική Αρχή για την ταχύτατη ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων ώστε να επαρκούν οι υποδομές στον οικισμό του Δροσερού για την υλοποίηση της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών του οικισμού.
  2. Τι μέτρα θα πάρει η Δημοτική Αρχή για την συντήρηση των υπαρχόντων κτηριακών εγκαταστάσεων.
  3. Τι δομές κοινωνικής πρόνοιας, με πόσους εργαζόμενους και με τι εργασιακές σχέσεις υπάρχουν στον δήμο Ξάνθης για να συμβάλουν στη σταθερή φοίτηση των παιδιών του οικισμού στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Τι μέτρα θα πάρει η δημοτική αρχή, με αντίστοιχη διεκδίκηση προς την κυβέρνηση, για την ύπαρξη δομής, στελεχωμένης με επαρκή αριθμό επιστημονικού προσωπικού (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι) και διαμεσολαβητών μόνιμη σταθερή σχέση εργασίας ώστε να στηριχθεί η δουλειά των σχολείων.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button