Περιφέρεια

ΔΙΚΤΥΟ ΜΩΒ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΒΔΗΡΩΝ

Ο Δήμος Αβδήρων σε συνεργασία με την εταιρεία EASTWEST GREECE ΙΚΕ αναπτύσσει στου οικισμούς του Δήμου ένα δίκτυο ΜΩΒ κάδων ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων.

Από την δράση αυτή για τον Δήμο, προκύπτουν:

Σημαντική δημόσια ωφέλεια περιβαλλοντικού χαρακτήρα, επειδή τα συλλεχθέντα είδη θα αποτρέπονται από το ρεύμα των αστικών αποβλήτων, τα οποία μέχρι σήμερα οδηγούνται σε υγειονομική ταφή, με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οικονομικό κόστος διαχείρισης.

Άμεσο όφελος για τον Δήμο από την προσφορά, εκ μέρους της εταιρείας ανταποδοτικού ποσού.

Έμμεσο κοινωνικό όφελος από την εκπαίδευση των πολιτών του δήμου σε δράσεις και πολιτικές περιβαλλοντικού σεβασμού, κοινωνικής ευθύνης και πράσινης οικονομίας.

Οι πρώτοι μωβ κάδοι θα τοποθετηθούν στους οικισμούς Γενισέα, Βαφέϊκα, Πηγάδια, Κουτσό, Συδινή, Πολύσιτος, Σούνιο, Σέλερο, Λευκόπετρα, Ν. Ζυγός, Π. Ζυγός, Διομήδεια, Μαγικό, Άβδηρα, Μάνδρα, Μυρωδάτο, Ν. Κεσσάνη, Πόρτο Λάγος στις πλατείες των οικισμών, στα σχολεία στους οικισμούς Γενισέα, Φίλια, Σήμαντρα, Αυξέντιο και μπροστά από το ΚΑΠΗ του οικισμού Πετεινός. Μελλοντικά θα τοποθετηθούν μωβ κάδοι και σε άλλους οικισμούς του Δήμου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button