Τρίτο Μάτι

Νέοι από Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Εσθονία, Σερβία, Κύπρο στην Ξάνθη

Μια πολυμελή ομάδα νέων από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Εσθονία, τη Σερβία, την Κύπρο και την Ελλάδα υποδεχτήκαμε,  στην Καπναποθήκη «Π».
Η ομάδα των νέων, ηλικίας 17-30 ετών, βρίσκεται στην πόλη της Ξάνθης εδώ και έξι μέρες, και λαμβάνει κατάρτιση πάνω σε ζητήματα επαγγελματικών δεξιοτήτων και επαγγελματικού σχεδιασμού. Στο πλαίσιο της υποδοχής, τους παρουσιάσαμε την ιστορία των καπναποθηκών της Ξάνθης και τη βιομηχανική ιστορία της πόλης, σε συνάρτηση με την πολυπολιτισμικότητά της αλλά και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα ως προς την αποστέρηση πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού λόγω της οικονομικής μετανάστευσης.
Ακολούθησε συζήτηση για τις προκλήσεις που οι νέοι αντιμετωπίζουν σήμερα στην Ευρώπη ως προς την εύρεση εργασίας και την ανάπτυξη ενεργότερης συμμετοχής στη διαμόρφωση των εργασιακών πολιτικών.
Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους της ομάδας για τη συνεργασία, καθώς και την εκπαιδευτικό, κ. Διονυσία Σωτηροπούλου, για την πρόταση πραγματοποίησης αυτής της συνάντησης.
Φωτογραφία: Πασχάλης Μαστράφης / ΙΘΤΠ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button