Οικονομικοί και Εμπορικοί Ακόλουθοι στην περιοχή μας – Άκρως θετικές οι εντυπώσεις τους – Μεγάλο το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των Τοπικών Επιχειρήσεων

Το τριήμερο 4 – 5 και 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, επίσημη επίσκεψη, μεγάλου τμήματος, Οικονομικών και Εμπορικών ακολούθων των Ξένων Διπλωματικών Αποστολών στην Ελλάδα.

Το τριήμερο 4 – 5 και 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, επίσημη επίσκεψη, μεγάλου τμήματος, Οικονομικών και Εμπορικών ακολούθων των Ξένων Διπλωματικών Αποστολών στην Ελλάδα.


 Στην αποστολή εκπροσωπούνταν 27 χώρες, (με 3 Πρέσβεις και 28 Ακολούθους) καθώς και το Ιnvest in Greece Agency (πρώην ΕΛΚΕ), εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο και τον Δ/ντα Σύμβουλό του.


 Στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, παρουσιάσθηκαν από τους Φορείς της Περιοχής μας (Σύνδεσμοι Βιομηχανιών – Επιμελητήρια – Οργανισμοί Λιμένων – κ.λ.π.), τα χαρακτηριστ


ικά και οι δυνατότητες της.


 Πραγματοποιήθηκαν επίσης 94 κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις (ρεκόρ για την Ελληνική πραγματικότητα), με τους αντίστοιχους εκπροσώπους των χωρών που συμμετείχαν στην αποστολή.


 Επίσης οι ως άνω Πρέσβεις και Ακόλουθοι επισκέφτηκαν τη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και ξεναγήθηκαν σε 3 αξιόλογες επιχειρήσεις όπως: “ΑLPHA PLAST”, “ΙΝΤΕΡΠΛΑΣΤ” και ” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΘΡΑΚΗΣ”.


 Από το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε τόσο από την πλευρά της Διπλωματικής Αποστολής, να μάθουν περισσότερα στοιχεία για την περιοχή μας και τις δυνατότητές της, όσο και από την πλευρά της Επιχειρηματικής Κοινότητας της περιοχής μας, να διερευνήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με τις χώρες τους, καταδεικνύει την επιτυχία της εκδήλωσης και την αναγκαιότητα συνέχισης τέτοιων αναλόγων.


 Ως εκ τούτου οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών της περιοχής, αισθάνονται την ανάγκη, να επαινέσουν Δημόσια την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που μαζί με το Ιnvest in Greece Agency είχαν  την οργάνωση και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.


 Παρά τις δεδομένες αδυναμίες μας ως χώρα (όπως αυτές  καταγράφονται και πιστοποιούνται,  με την συνεχή κατάταξή μας στις τελευταίες θέσεις, στην παγκόσμια αξιολόγηση), ευχόμαστε και ελπίζουμε, πως θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Τόσο στην προσέλκυση Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στην περιοχή μας, όσο και στην προώθηση, της εξωστρέφειας,  της επιχειρηματικής παραγωγικής Βάσης της.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ  


ΕΒΡΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΞΑΝΘΗΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ      


ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ                           


ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button