Τοπικά νέα

Τώρα είναι η ώρα να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε όλοι μαζί την λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στον Δήμο Μύκης

Σήμερα (Κυριακή 02/04) καταστράφηκε από πυρκαγιά ένα από τα ωραιότερα καφέ του Εχίνου στον Δήμο Μύκης. Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον επιχειρηματία που υπέστη σημαντική οικονομική ζημία, όμως πρέπει να παρατηρήσουμε για άλλη μία φορά την τραγική έλλειψη πυροσβεστικού κλιμακίου στον Δήμο Μύκης.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό, αξίζει να σημειώσουμε ότι όταν έφτασε το πυροσβεστικό όχημα, οι κάτοικοι του Εχίνου είχαν ήδη σβήσει τη φωτιά με δικά τους μέσα!

Το θέμα του πυροσβεστικού κλιμακίου απασχολεί την πολιτική μου διαδρομή για πάνω από 15 χρόνια αλλά όπως φαίνεται μιλάμε σε ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται.

Σήμερα, με τη φωτιά στην καφετέρια είδαμε όλοι το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουν οι άνθρωποι που ζουν στη συγκεκριμένη περιοχή και ουσιαστικά είναι παρατημένοι στην τύχη τους!

Το πυροσβεστικό όχημα που ήρθε από την Ξάνθη, δεν άργησε να φτάσει μεν, αλλά η απόσταση Ξάνθη – Εχίνος είναι μεγάλη και όπως όλοι γνωρίζουμε ο χρόνος είναι σημαντικός σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης!

Τώρα είναι η ώρα να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε όλοι μαζί την λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στον Δήμο Μύκης.

Καλώ όλους αυτούς που δήθεν νοιάζονται για τους κατοίκους της περιοχής σε μία κοινή προσπάθεια διεκδίκησης του Κλιμακίου εδώ και τώρα!

Η ασφάλεια των ανθρώπων δεν έχει ούτε κόμματα, ούτε χρώματα και αν δεν χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι τώρα, πότε θα το κάνουμε;

Το σημερινό συμβάν ευτυχώς δεν κόστισε ανθρώπινες ζωές. Στο επόμενο όμως, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χαθούν άνθρωποι;

Ακόμη όμως και για την καταστροφή της περιουσίας ενός ανθρώπου, οι ευθύνες έχουν το ονοματεπώνυμο όλων αυτών που ενώ γνωρίζουν δεν κάνουν τίποτα για να υπάρχει οργανωμένη πυροπροστασία στον Δήμο Μύκης!

Τους καλώ να απολογηθούν και να αναλαβούν επιτέλους τις ευθύνες τους!

 

 Ιρφάν Χατζηγκενέ

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button