Τοπικά νέα

Η αρχή έγινε με μεγάλη επιτυχία! Δράσεις για την αναδειξη της λίμνης Βιστωνίδας

Σήμερα Σάββατο, 1η Απριλίου στη Λίμνη Βιστωνίδα και στην πραλίμνια περιοχή της Νέας Κεσσάνης που βρίσκεται και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, με πρωτοβουλία του Κινήματος Εθελοντών «ΣτηρίΖΩ» του Πόρτο Λάγος και του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Κεσσάνης στη λίμνη της Βιστωνίδας πραγματοποιήθηκαν δράσεις για μικρούς και μεγάλους με στόχο τη γνωριμία του φυσικού πλούτου της περιοχής, την ανάδειξη της και την τουριστική αναβάθμιση.

Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής να  γίνει πόλος έλξης για τον κάθε Ξανθιωτη αλλά και για τους επισκέπτες

Πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και συμμετείχε στις δράσεις. Προηγήθηκε εθελοντικός καθαρισμός. Δωρεάν βόλτες με κανό – καγιάκ, τοξοβολία, περίπατος και δράση ζωγραφικής με τους μικρότερους συμμετέχοντες να αποτυπώνουν στο χαρτί όσα παρατήρησαν και  ενημερώθηκαν για  τα φιλοξενούμενα είδη και το ευρύτερο περιβάλλον της Βιστωνίδας

Συνεργατες του ΟΦΥΠΕΚΑ, που έχουν υπ’ ευθύνη τους την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, με τη βοήθεια των οποίων στηθηκαν τηλεσκόπια και μικροί και μεγάλοι μπόρεσαν να παρατηρήσουν τα πουλιά που ζουν στην λίμνη ακόμα και τα κάστρα της Αναστασιούπολης.

Για τον πρωινο μπουφέ φρόντισαν οι γυναίκες του συλλόγου της Νέας Κεσσάνης.

Ο Δήμος Αβδήρων στάθηκε αρωγός και θα βάλει τις βάσεις για την αξιοποίηση της περιοχής

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button