Περιφέρεια

Επιστολή διαμαρτυρίας για την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του Υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον Εχίνο Ξάνθης

Προς: Πρωθυπουργό

Κο Κυριάκο Μητσοτάκη

Κοινοποίηση

Κο Δανιήλ Μπερναδούτ

Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΤΑ

Τις τελευταίες ημέρες φημολογείται έντονα ότι η «Ελληνικά Ταχυδρομεία» σχεδιάζει τη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της στον Εχίνο της ΠΕ Ξάνθης. Αν και ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, είναι γνωστό ότι ορισμένοι θεσμικοί της περιοχής έχουν ενημερωθεί προφορικά για την επικείμενη δυσμενή εξέλιξη.

Στόχος αυτής της επιστολής είναι να θέσει υπόψη σας τις σοβαρές ενστάσεις της τοπικής κοινωνίας και την καθολική άρνηση της στο ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας του υποκαταστήματος.

Το εν λόγω υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, εξυπηρετεί την κωμόπολη του Εχίνου και μία πλειάδα οικισμών πέριξ αυτού που αποτελούνται από αμιγώς μουσουλμανικό πληθυσμό και ως επί το πλείστον ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Η διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος θα δημιουργήσει εντονότατα προβλήματα στην καθημερινότητα τους, στις συναλλαγές και στην επικοινωνία τους με τον υπόλοιπο κόσμο. Εφόσον η σχεδιαζόμενη απόφαση υλοποιηθεί, αυτό θα σημαίνει ότι ο πληθυσμός αυτός θα πρέπει να μετακινείται στην Ξάνθη προκειμένου να εξυπηρετηθεί από το εκεί κατάστημα των ΕΛΤΑ και ως εκ τούτου:

α) θα επιβαρυνθεί σημαντικά το κατάστημα της Ξάνθης και

β) πολλοί/ες εξ αυτών δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν καθώς δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης.

Τέλος, στην μεγάλη εικόνα, η διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ του Εχίνου ενισχύει την κρατούσα άποψη που λέει ότι η Περιφέρεια συνεχώς αποψιλώνεται από υπηρεσίες και οι κάτοικοι της δεν απολαμβάνουν ίδια προνόμια σε σχέση με τους υπόλοιπους κατοίκους της χώρας μας.

Παρακαλούμε να επανεξεταστεί η απόφαση και να αναιρεθεί, ώστε το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Εχίνο να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, όπως συνέβαινε μέχρι πριν από λίγες ημέρες, διαφορετικά το κύμα της αντίδρασης που θα ξεσπάσει, θα είναι μεγάλο.

                                                           Με εκτίμηση

                                                         Ιρφάν Χατζηγκενέ

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button