Ελλάδα

«Φωτοβολταϊκά στη στέγη»

Η προδημοσίευση του προγράμματος «φωτοβολταϊκά στη στέγη» μόλις αναρτήθηκε και θα παραμείνει αναρτημένη έως την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, ενώ η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει μέσα στον Απρίλιο, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται γρήγορα, χωρίς ταλαιπωρία και περίπλοκη γραφειοκρατία, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ και της χρήσης των κωδικών TAXISNET.
Το Πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη», επιχορηγεί τα νοικοκυριά για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με σύστημα αποθήκευσης και τους αγρότες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με ή χωρίς σύστημα αποθήκευσης για αυτοκατανάλωση με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού.
Διαβάστε https://tinyurl.com/3hacf3rn αναλυτικά την προδημοσίευση του Οδηγού για τα «φωτοβολταϊκά στη στέγη».
Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλλει μία μόνο αίτηση, για μία και μόνο κατοικία -κύρια ή δευτερεύουσα- η οποία διαθέτει ενεργή οικιακή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι αγρότες μπορούν να υποβάλλουν μια αίτηση για την κατοικία τους και μία μόνο αίτηση που αφορά την παροχή ρεύματος αγροτικής χρήσης.
Ο φωτοβολταϊκός σταθμός μπορεί να τοποθετηθεί στη στέγη ή το δώμα κτιρίου (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και στέγαστρα, βεράντες, προσόψεις, σκίαστρα και πέργκολες), σε βοηθητικούς χώρους του κτιρίου ή της αγροτικής έκτασης (π.χ. αποθήκες και χώροι στάθμευσης), ή στο έδαφος.
Οι υπηρεσίες μας αφορούν:
✅Στην αποδοτικότερη μελέτη εγκατάτασης των Φ/Β πάνελ.
✅Στην υποβολή της αίτησης και στην αδειοδότηση του σταθμού
✅Στην προμήθεια και εγκατάταση φωτοβολταϊκών πάνελ και inverter υψηλής ποιότητας τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.
✅Στην τελική διαδικασία για την οριστική σύνδεση του Φ/Β σταθμού και την εκταμίευση της επιχορήγηση.
Επιστημονικά Υπεύθυνος:
Μαρίνος Ψωμάς
M.Sc. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών
Δ: Ελ. Βενιζέλου 10, Ξάνθη
K: 6975785340 // 2541110803
E: info@growlink.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button