Ελλάδα

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟ FORUM ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ: «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Με τη συμμετοχή 5000 προσωπικοτήτων και εκατοντάδες ξεχωριστούς ομιλητές από όλο τον κόσμο, ολοκληρώνεται και φέτος το Forum των Δελφών με πολύ χρήσιμα συμπεράσματα σε διαφορετικά πεδία εφαρμοσμένων πολιτικών. Κύριες θεματικές τα γεωπολιτικά ζητήματα, η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή ασφάλεια, το περιβάλλον, η τεχνητή νοημοσύνη, η εκπαίδευση κλπ. 

Στο σημαντικό διάλογο για την εκπαίδευση συμμετείχαν δύο Ροδοπίτες ο Βουλευτής Ροδόπης πρώην Υπουργός Παιδείας και Καθηγητής Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ευριπίδης Στυλιανίδης καθώς και ο διακεκριμένος Καθηγητής ΑΣΟΕΕ Γιώργος Δουκίδης. Επίσης στο ίδιο πάνελ συμμετείχε ο πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Θάνος Δημόπουλος, ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου Δημόκριτος  Γιώργος Νούνεσης και ο επικεφαλής του College Year in Athens Αλέξης Φυλακτόπουλος. Την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος του MEGA Στέλλα Στυλιανού.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την Ελλάδα η απελευθέρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, τεκμηριώνοντας παράλληλα τη συνταγματικότητα του πρόσφατου νόμου και καταθέτοντας στοιχεία για την διεθνή εκπαιδευτική αγορά στην οποία πρέπει η χώρα μας να πρωταγωνιστήσει. Τόνισε ότι πρέπει να εξελιχθούμε σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο προσελκύοντας όχι μόνο Έλληνες αλλά και ξένους επιστήμονες και αναφέρθηκε στην ανάγκη συνέργιας των Μη Κρατικών Πανεπιστημίων με τα Δημόσια και από κοινού με την αγορά. Ειδική αναφορά έκανε στο ρόλο του Δημοκριτείου ως Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου και ολοκλήρωσε με αναφορά στο όραμα του Ι. Καποδίστρια να καταστήσει την Ελλάδα ένα ανοιχτό διεθνές πανεπιστήμιο τονίζοντας ότι «Όλα είναι θέμα Παιδείας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button