Ελλάδα

H JΤΙ στο Thessaloniki Summit 2023

Την επιχειρηματική πορεία της JTI στην Ελλάδα στη βάση των αρχών της Βιωσιμότητας και της Αειφορίας καθώς και  το νέο επενδυτικό  βήμα της εταιρείας  στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού παρουσίασαν ο κ. Χαράλαμπος Θαμνίδης, Οικονομικός Διευθυντής JTI Ελλάδαςκαι η κ. Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας  JTI Ελλάδας συμμετέχοντας σε σχετικές συζητήσεις στο Thessaloniki Summit 2023 στις 20 και 21 Νοεμβρίου.

Στην ενότητα «ESG and Climate Crisis» ο κ. Χαράλαμπος Θαμνίδης, CFO της JTI Ελλάδας, περιέγραψε τους βασικούς πυλώνες στους οποίους αναπτύσσει η JTI το στρατηγικό της σχέδιο για βιώσιμη ανάπτυξη ενώ τόνισε ότι «η υιοθέτηση στρατηγικών ESG είναι ένα πολυδιάστατο και συστημικό θέμα που αποτελεί μονόδρομο.»  

Επεσήμανε επίσης ότι η JTI έχει εμπειρία από «μη προφανείς συνθήκες», όπως η επιτυχημένη εξέλιξη της επένδυσης στην Ξάνθη, παρουσιάζοντας έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένα βήματα, οικονομικά αποτελέσματα και σύνδεση των στόχων της στη χώρα με την παγκόσμια στρατηγική Βιωσιμότητας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας της εταιρείας.

Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «συνεχίζοντας την επένδυση με τη δυναμική είσοδό μας στην κατηγορία των θερμαινόμενων προϊόντων με το Ploom, θα συμβάλλουμε στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σε όλη την παραγωγική και εμπορική διαδικασία,  καθώς και στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ θα αυξήσουμε περαιτέρωτις θέσεις εργασίας και τη συμβολή μας στα δημόσια έσοδα, μειώνονταςπαράλληλα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.»

Από την πλευρά της η κ. Γεωργία Καρούντζου μίλησε στο πάνελ με τίτλο «Attracting large FDI’s in Northern Greece» για την ανάγκη δημιουργίας πλαισίου συναντίληψης και συνεργασιών μεταξύ Πολιτείας, επενδυτών και τοπικών κοινωνιών με στόχο την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. «Σήμερα φαίνεται απλό και αυτονόητο ότι η JTI επενδύει στο εργοστάσιο στην Ξάνθη, ωστόσο για να συμβεί αυτό αναπτύχθηκαν συγκεκριμένες δράσεις και πραγματοποιήθηκαν συνεννοήσεις και με την Πολιτεία, τις τοπικές αρχές και τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και εξωτερικά μεταξύ χωρών ακόμη και ενδο-ομιλικά για τον τόπο και τις προϋποθέσεις εγκατάστασης. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, διαφανείς και ειλικρινείς σε ό,τι υποσχόμαστε», κατέληξε η κα Καρούντζου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button