Τοπικά νέα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Γ ε ν ι κ ό ς  σ η μ α ι ο σ τ ο λ ι σ μ ό ς  σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.

Φ ω τ α γ ώ γ η σ η όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών.

Ε π ί σ η μ η  έ π α ρ σ η  τ η ς  Σ η μ α ί α ς στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Τιμές θα αποδοθούν από Στρατιωτικό Άγημα και τη μουσική του Δ’ ΣΣ, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 στις 08:00 π.μ.

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

07:00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες και ανάκρουση Εωθινού και εμβατηρίων από τις Φιλαρμονικές του Δ’ Σ.Σ. και του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:20 π.μ.

Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της Ημέρας από την Εκπαιδευτικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα. Κελτσίδου Παρθενόπη, Διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου Ξάνθης.

11:00 Δεξίωση από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

11:45 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης, το Στρατηγό Διοικητή Δ ?ΣΣ, το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρύτανη του ΔΠΘ, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητή του Β’ Λιμενικού Τμήματος Πόρτο Λάγους, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, την Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, όλες τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις και τους εκπροσώπους αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων καθώς και από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα αυτή ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας στο τηλ.: 2541350111 & 2541350112.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Τιμές θα αποδοθούν από το Δ’ Σώμα Στρατού.

12:00 Π α ρ έ λ α σ η των πολιτιστικών – αθλητικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας κ.λ.π.

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

18:10 Υ π ο σ τ ο λ ή τ η ς  Σ η μ α ί α ς στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ’ ΣΣ.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.

Τα θέματα που αφορούν τάξη, απονομή τιμών, σημαιοστολισμό, κίνηση τροχοφόρων, παράταξη κτλ. παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχες ορίζονται υπάλληλοι της Π.Ε. Ξάνθης.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button