Η βάση απάντησε με Σαμαρά

Νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς από χθες και με την επίσημη ανάληψη των ηνίων του κόμματος από τον Κώστα Καραμανλή. Η αλλαγή της φρουράς στη Ρηγίλλης πέρασε στην πολιτική ιστορία, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπου τον πρώτο και κυρίαρχο ρόλο θα έχει ο λαός, η βάση του κόμματος, όπως επεσήμανε και ο νέος Πρόεδρος της.

Η βάση απάντησε με Σαμαρά


Νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς  από χθες και με την επίσημη ανάληψη των ηνίων του κόμματος από τον Κώστα Καραμανλή. Η αλλαγή της φρουράς στη Ρηγίλλης πέρασε στην πολιτική ιστορία, ανοίγοντας ένα νέο  κεφάλαιο στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπου τον πρώτο και κυρίαρχο ρόλο θα έχει ο λαός, η βάση του κόμματος, όπως επεσήμανε και ο νέος Πρόεδρος της.


Άλλωστε η εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος στηρίχθηκε στη βάση, στην αυθόρμητη προσέλευση του κόσμου, μακριά από μηχανισμούς και οικογενειοκρατίες.


    


Θριαμβευτική νίκη Σαμαρά και στην Ξάνθη


Σάρωσε και στο νομό της Ξάνθης η υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά. Ήρθε πρώτος στην προτίμηση των Ξανθιωτών ψηφοφόρων με πέντε περίπου μονάδες μπροστά έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη.


46,65% συγκέντρωσε ο κ. Σαμαράς, 41,80% η κ. Μπακογιάννη και το άουτ  σάιντερ της κούρσας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 11,53%.


Πέρα όμως από τη θριαμβευτική νίκη, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε και την έκπληξη, κέρδισε από τον πρώτο γύρο.


 


Η μειονότητα ήθελε Ντόρα


Συντριπτική ήταν η νίκη της Ντόρας Μπακογιάννη στο Δήμο Μύκης, όπου έλαβε 444 ψήφους έναντι μόλις 37 που πήρε ο Σαμαράς.


Επίσης και στο Δήμο Τοπείρου η κυριαρχία Μπακογιάννη ήταν αυτή που ανέδειξαν οι κάλπες που στήθηκαν στα εκλογικά τμήματα οικισμών του. Όσο για την πόλη της Ξάνθης η μάχη ήταν στήθος με στήθος,  1473 Ξανθιώτες ψήφισαν Σαμαρά και 1091 Μπακογιάννη.


Πάντως στου πέντε από τους επτά δήμους του νομού η κυριαρχία του Αντώνη Σαμαρά ήταν αδιαμφισβήτητη.


 


Οι Νεοδημοκράτες ενεργοποιήθηκαν και πάλι


Η αθρόα προσέλευση του κόσμου στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία της Κυριακής σήμανε και πάλι την επανσυσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.


Μετά το μήνυμα της αποχής στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, η βάση του κόμματος βγήκε και πάλι μπροστά αφού συνεκτίμησε τα νέα δεδομένα.


Και μετά την ανοιχτή πρόσκληση να βγάλει το νέο αρχηγό της, πήρε το ζήτημα στα χέρια της πράττοντας το καλύτερο για την παράταξη.


Έδωσε τη νίκη στον υποψήφιο της ενότητας και τιμώρησε την αλλαζονία και την πόλωση.


Πάντως η εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα του νομού διεξήχθη χωρίς προβλήματα, πέρα βέβαια από το  on line σύστημα της ψηφοφορίας που κάποιες ώρες ήταν  off.


 


Χαρμολύπη στην πλειοψηφία των αιρετών


Ήταν γνωστό τοις πάσης  ότι η πλειοψηφία των αιρετών αρχόντων μας του νομού, δήμαρχοι, νομάρχης, νυν και πρώην βουλευτές, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου και λοιποί υποστήριζαν με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη.


Άλλωστε είχαν βγει ανοιχτά από την πρώτη στιγμή και δήλωσαν την υποστήριξή της προς το πρόσωπό της.


Ο μόνος δήμαρχος που ήταν από την αντίπερα όχθη, δηλαδή υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά, ήταν ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, Γιώργος Καρασακλίδης, ο οποίος τελικά είναι και ο μεγάλος κερδισμένος, μαζί φυσικά και με την μειοψηφία των τοπικών κομματικών στελεχών  και παραγόντων που είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ Σαμαρά.


Όσο για την πλειοψηφία των στελεχών της τοπικής Ν.Δ. που ήθελαν Ντόρα, τώρα τα συναισθήματά τους είναι ανάμεικτα, χαράς και λύπης.


Χαράς γιατί το κόμμα μέσα από μια πράγματι ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία απέκτησε έναν λαοφιλή αρχηγό και λύπη γιατί το πρόσωπο που υποστήριζαν έχασε, χάνοντας και οι ίδιοι τα όσα είχαν επενδύσει στην εκλογή της, υλικά και άυλα.


 


Συνεδρίασε  το Δίκτυο Διασυνοριακής Συνεργασίας


 Ελλάδας-Βουλγαρίας-Τουρκίας   


Τεχνοκρατικού χαρακτήρα ήταν τα θέμα που απασχόλησαν τη γενική συνέλευση του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών Ελλάδας-Βουλγαρίας-Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Ξάνθη και σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου τους υποδέχθηκε ο νομάρχης Γιώργος Παυλίδης.


Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν οι νομάρχες Κίρτζαλη, Σμόλιαν, Μπλακοέβραντ, Χάσκοβου, Ανδριανούπολης, Έβρου, καθώς και οι Αντινομάρχες Ροδόπης,  Καβάλας και Δράμας.


Στη συνάντηση μεταξύ άλλων έγινε ένας απολογισμός των μέχρι τώρα δράσεων του Δικτυού-ξεπερνούν τις 20 στα έξι περίπου χρόνια λειτουργίας του- καθώς και ενημέρωση πάνω στη διεκδίκηση προγραμμάτων  μέσω της ίδρυσης οργάνων διεθνούς δικαίου και στο πλαίσιο των κοινοτικών δράσεων 2007-20013.


 


Επικηρύσσεται ο δράστης που σκότωσε το αρκουδάκι στο Λειβαδίτη


Έναντι χρηματικής αμοιβής 5.000 ευρώ επικήρυξε το δράστη που πυροβόλησε και διαμέλισε το 2χρονο αρκουδάκι στο Λειβαδίτη, ο Δήμος Σταυρούπολης.


Μιλώντας χθες το πρωί στην εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης, επισήμανε ότι ο Δήμος όφειλε να αντιδράσει αστραπιαία από τη στιγμή που επιβεβαίωσε το αληθές της αποτρόπαιας πράξης για τον εξής λόγο : πράξεις όπως η συγκεκριμένη καταργούν κάθε έννοια ανθρωπιάς και πολιτισμού και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάδειξης της περιοχής που ακολουθεί ο Δήμος.


 ‘Η συμβολή της αρκούδας στο οικοσύστημα είναι τεράστια’ τονίζει ο κ. Καρασακαλίδης και προσθέτει : ‘η διαβίωση της σε μια περιοχή είναι εκείνος ο κρίκος που αποδεικνύει ότι το οικοσύστημα δεν είναι διαταραγμένο. Οι μόνες περιοχές στη χώρα μας που διαβιούν σήμερα αυτά τα ζώα είναι στη Ροδόπη, στην Πίνδο και στο Γράμμο – Βίτσι. Και μόνο η ύπαρξη τους εδώ, λοιπόν, είναι φυσικός πλούτος, ανεκτίμητη ευλογία. Πέραν αυτού όμως η συγκεκριμένη πράξη προσβάλλει κάθε έννοια ανθρωπιάς και πολιτισμού και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη.’


Ο Δήμαρχος επισήμανε ακόμη ότι ο Δήμος Σταυρούπολης συνεργάζεται με την Αστυνομία, τον Κυνηγετικό Σύλλογο και την περιβαλλοντική οργάνωση ‘Αρκτούρος’ για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Εξήγησε ότι μόλις η νομική υπηρεσία του Δήμου διασφαλίσει την ανωνυμία όσων πολιτών έχουν υπόψη τους στοιχεία για την υπόθεση και θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια ταυτοποίησης του δράστη, ο Δήμος με νέα ανακοίνωση θα δώσει στη δημοσιότητα τα τηλέφωνα περιβαλλοντικών οργανώσεων όπου θα δίνουν πληροφορίες.


Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη είδηση, συνοδευόμενη από συγκλονιστικές φωτογραφίες του άτυχου ζώου, έκανε το γύρο του κόσμου, μέσω του Fasebook, σε όλα τα blogs και στα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το άτυχο ζώο, το οποίο ο δράστης πυροβόλησε και στη συνέχεια ακρωτηρίασε τα δύο μπροστινά του πόδια, βρέθηκε στην περιοχή του Λειβαδίτη, στο σημείο ανάμεσα στο πάρκο κεραιών και στο χώρο όπου γίνεται το αντάμωμα των Σαρακατσάνων.          


Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ –


Κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ και 50 ευρώ ήταν η λεία άγνωστου δράστη, ο οποίος προχθες το απόγευμα παραβίασε μεταλλική μπαλκονόπορτα διαμερίσματος πρώτου ορόφου, έκλεψε χρυσαφικά και χρήματα και διέφυγε πριν γίνει αντιληπτός από περίοικους.


Ο δράστης ή οι δράστες, αναζητούνται από την Αστυνομία.      


      



Συμμετοχή της  ΠΑΜ-Θ


σε επίσκεψη πεδίου


στην Περιφέρεια Vidzeme της Λετονίας


για το έργο NEEBOR


Πραγματοποιήθηκε από 18 έως 21 Νοεμβρίου, στην Περιφέρεια Vidzeme της Λετονίας, η προγραμματισμένη επίσκεψη πεδίου του έργου NEEBOR (Networking for Enterprises in the Eastern External Border Regions – Δικτύωση για Επιχειρήσεις στις Περιφέρειες των Εξωτερικών Ανατολικών Συνόρων), στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG IVC.


Η επίσκεψη στο Vidzeme περιελάμβανε συναντήσεις στο Αγροτικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας και Κτηνιατρικής, στην πόλη Sigulda, στη Συμβουλευτική Εταιρεία Ιδιοκτητών Δασών, στην πόλη Cesis, στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Vidzeme καθώς και στην Αναπτυξιακή Αρχή της Περιφέρειας Vidzeme. Όλες οι συναντήσεις και οι επισκέψεις πεδίου αφορούσαν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε διασυνοριακές περιοχές στα ανατολικά εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., την εξεύρεση ευκαιριών και διαπίστωση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χώρες που συνορεύουν ανατολικά με τρίτες χώρες. Οι επισκέψεις μελέτης αφορούν στην ανταλλαγή καλών πρακτικών σχετικά με πιθανές διασυνοριακές δομές που μπορούν να ευνοήσουν το διεθνές εμπόριο στα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε.


Ως επόμενη και τελευταία περιοχή επίσκεψης πεδίου έχει οριστεί η περιφέρεια της North Karelia στη Φινλανδία. 


Την Περιφέρεια ΑΜ-Θ εκπροσώπησαν οι κ.κ. Τσιμπιρίδης Κων/νος, στέλεχος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της ΠΑΜ-Θ και υπεύθυνος του γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΑΜ-Θ και Λεπίδας Βασίλης, στέλεχος του γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΑΜ-Θ.




 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button