Άρθρα

Στο έλεος του Θεού διαζευγμένη γυναίκα στην Ισαία Σταυρούπολης 

Σχεδόν παρατημένοι από τις αρχές ζουν μια γυναίκα και το ανήλικο παιδί της στην Ισαία Ξάνθης εδώ και περίπου δύο μήνες. Η γυναίκα αποχώρησε από τη συζυγική της στέγη και επέστρεψε στην πατρική της οικία έχοντας μαζί της και το ανήλικο παιδί της, το οποίο φοιτά στο Δημοτικό Σχολείο.

Ενώ λοιπόν η γυναίκα αυτή προσπαθεί να ξαναστήσει τη ζωή της και φυσικά να φροντίσει το παιδί της, οι τοπικές αρχές αδιαφορούν παντελώς για τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς δεν υπάρχει συγκοινωνία που να εξυπηρετεί την μετάβασή του στο σχολείο!

Με μία σχετική τροποποίηση των δρομολογίων το πρόβλημα θα λυνόταν και το παιδί θα μπορούσε να παρακολουθεί τα μαθήματά του κανονικά, όμως ως συνήθως δεν ενδιαφέρεται κανείς.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους έστω και τώρα να επιδείξουν τη στοιχειώδη ευαισθησία και να βοηθήσουν το παιδί να φτάσει στο σχολείο του διασφαλίζοντας του – ως οφείλουν – το δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση.

Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι οι ίδιοι υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία για τις διακρίσεις που κάνουν και την αδιαφορία που δείχνουν σε τόσο σημαντικά προβλήματα συμπολιτών μας.

                                                                               Με εκτίμηση

                                                                        Ιρφάν Χατζηγκενέ

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button