Ελλάδα

Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης του Δημοτικού Σχολείου Ψερίμου

Οι εργασίες ανακαίνισης του Δημοτικού Σχολείου Ψερίμου συνεχίζονται κανονικά σύμφωνα με τους ρυθμούς που επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες της περιοχής.  Αναμένεται η ολοκλήρωση όλων των εργασιών ανακαίνισης του σχολείου εντός των αμέσως επόμενων εβδομάδων.

Από τις διάφορες ανάγκες που δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμα (εξοπλισμός κουζίνας σχολείου,  Starlink internet connection, διαμόρφωση πλατείας ηρώων κ.α.) ξεχωρίζουν η επείγουσα εύρεση χορηγών που θα αναλάβουν μια  παιδική χαρά, ένα γήπεδο μπάσκετ καθώς και τον φωτισμό του χώρου των 3,5 στρεμμάτων του σχολείου.

Η ανταπόκριση σημαντικών δωρητών για την μέχρι τώρα πορεία του έργου ήταν πραγματικά εντυπωσιακή – όλοι ανεξαιρέτως οι δωρητές θα περιλαμβάνονται σε ειδική πλακέτα που θα τοποθετηθεί στην Πλατεία Ηρώων μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Η τελευταία δωρεά ήταν της Δρ. Κυριακής Σαπουντζάκη, Προεδρου και CEO του “European College for Tourism Studies”. H κυρία Κ. Σαπουντζάκη δώρισε  πλήρη εσωτερικό εξοπλισμό του Δημοτικού Σχολείου Ψερίμου αποτελούμενο από θρανία, καρέκλες, γραφεία, projectors, βιβλιοθήκη και πολλά άλλα. Τα έπιπλα, συσκευασμένα σε 48 διαφορετικά δέματα, έφτασαν ήδη στο σχολείο της Ψερίμου σε άριστη κατάσταση.

Το ΔΣ του International Hellenic Association (IHA) και ο Σύλλογος Πολιτών Ψερίμου ευχαριστούν θερμά την Κυρία Κυριακή Σαπουντζάκη για αυτή την πολύτιμη για την λειτουργία του σχολείου δωρεά. Επίσης ευχαριστούν την Μεταφορική  Αθηνών Χατζηαλέξης Ι. Μαργαρίτης καθώς και τον συνεργάτη Καλύμνου Αναστάσιο Μαμουζέλο για την δωρεάν μεταφορά ολόκληρου του σχολικού εξοπλισμού στην ακριτική μας Ψέριμο. Τέλος απεριόριστες ευχαριστίες στον πλοιοκτήτη Δημήτρη Μανιά και τον καπετάνιο Μανώλη Πετράκη που με το πλοιάριο τους «ΜΑΝΙΑ» μεταφέρουν συνεχώς υλικά από την Κάλυμνο προς το σχολείο Ψερίμου εντελώς δωρεάν.

Για το ΔΣ του ΙΗΑ

Capt. Ευάγγελος Ρήγος

Πρόεδρος ΙΗΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button