Εκδηλώσεις

ΞΑΝΘΗ, Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

«Ποιητικός Εσπερινός»

ΤΡΙΤΗ 21  ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ώρα  7 μμ  ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ  «ΟΙΚΙΑ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ»

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Θανάσης Μουσόπουλος

  Σε πολλά βιβλία και κείμεα μίλησα για τη λογοτεχνία της Ξάνθης. Αυτό που με συγκίνησε ιδιαίτερα είναι η αλυσίδα δημιουργών που, από τα μέσα κυρίως του εικοστού αιώνα ως τις μέρες μας, συνεχίζουν και ανανεώνουν, βέβαια, την τέχνη του λόγου.

  Η Ξάνθη μπορεί να ονομαστεί «Πόλη της Ποίησης». Από τους ποιητές που δε ζούνε πια, αναφέρονται κατά χρονολογική σειρά:  Άργης Κόρακας, Γιώργος Στογιαννίδης, Κατίνα Βέικου Σεραμέτη, Στέφανος Ιωαννίδης, Μάνος Χατζιδάκις, Ευάγγελος Λάμπρου και Γιώργος Κωτούλας.

  Την ερχόμενη Τρίτη 21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης ποιητές και ποιήτριες της Ξάνθης θα απαγγείλουν ποιήματά τους  σε έναν Ποιητικό Εσπερινό, που οργανώνεται στο σπίτι που έκανε τα πρώτα του βήματα ο Μάνος Χατζιδάκις.

Απαγγέλλουν παλιότεροι και νεότεροι ποιητές και ποιήτριες:  α. Ελένη Δημητριάδου Εφραιμίδου  – β. Θωμάς Βουγιουκλής – γ. Βάσω Τριανταφυλλίδου Κηπουρού – δ. Κωνσταντίνος Ταβουλτσίδης – ε. Ραμπάν Ιμπράμογλου – στ. Μαρία Μουσοπούλου – ζ. Ελευθερία Χριστοδούλου – η. Αναστάσιος Συμεωνίδης – θ. Γιώργος Φραντζολάς – ι. Θανάσης Μουσόπουλος

Συμμετέχουν:  Η Χορωδία ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση του Φώτη Κοντού σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και ο  τραγουδοποιός Γιώργος Φραντζολάς (κιθάρα)  και η Άννα Φραντζολά (τραγούδι)

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button