Τοπικά νέα

Μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων

Παρέμβαση του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης για τοποθέτηση δικαστών στο Πρωτοδικείο

Για την καθυστερημένη έκδοση των δικαστικων αποφάσεων και την έλλειψη δικαστών στο πρωτοδικείο Ξάνθης μίλησε στην πρωινη ενημερωτική εκπομπή του Κοσμά Γεωργιάδη στο STAR 88,8 fm η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Δέσποινα Χατζηφωτιαδου:

“Μεγάλα και ποικίλα τα προβλήματα. Μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι πολίτες γιατί έχουν εκδικασθεί οι υποθέσεις τους και δυστυχώς καθυστερεί η έκδοση των αποφάσεων. Είναι πανελλήνιο φαινόμενο. Εχουμε κάνει ενέργειες με υπόμνημα προς την πρόεδρο του Πρωτοδικείου Ξάνθης, το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες για να διερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες όπου αυτές ανήκουν.

Είναι γνωστό το πρόβλημα για το Πρωτοδικείο στην Ξάνθη. Εχουμε  έλλειψη δικαστών. Λειτουργεί με 4 δικαστές και ενώ υπάρχουν άλλες δύο οργανικές θέσεις. Εχουν επιφορτιστει με πολλές ποινικές και αστικές υποθέσεις οι λιγοστοί δικαστές και είναι δικαιολογημένη αυτή η καθυστέρηση αλλά όχι να είναι και τόσο μεγάλη.

Θα κάνουμε άμεση παρέμβαση και στον Αρειο Πάγο για να τοποθετηθούν άλλοι δύο τουλάχιστον δικαστές στο Πρωτοδικείο της Ξάνθης, ώστε να αποσυμφορηθεί όλη αυτή η κατάσταση που ταλαιπωρεί και ταλανίζει όχι μόνο τους δικηγόρους αλλά κυρίως τους πολίτες που προσφεύγουν στην δικαιοσύνη, περιμένουν τις αποφάσεις και επιθυμούν το δίκιο τους.

Ένα άλλο ζήτημα των δικηγόρων είναι αυτό της νομικής βοήθειας και της αναστολής της αποχής μας. Οι ευπαθείς πολίτες μπορούν να προσφύγουν στο αρμόδιο τμήμα και να ζητήσουν νομική βοήθεια, δηλαδή το διορισμό δικηγόρου άνευ αμοιβής από τον πολίτη για κάθε διαδικασία που προβλέπεται από το νομό. Εχουν διοριστεί αρκετοί δικηγόροι και έχουν προσφέρει μέχρι τώρα τις υπηρεσίες τους χωρίς να γινόταν εκκαθάριση των  αμοιβών τους.

Φαίνεται τώρα να έχει ξεκινήσει κάποια διαδικασία εκκαθάρισης. Αν αυτή πραγματοποιηθεί μέχρι 31 Μαρτίου θα αναστείλουμε επί αορίστου την αποχή. Διαφορετικά θα πάρουμε νέα απόφαση για συνέχιση της αποχής μας από τις υποθέσεις της νομικής βοήθειας.”  

Ακούστε στο αρχείο εκπομπών (Τετάρτη 8/3) την πρωινη ενημερωτική εκπομπή του STAR 88,8 fm (8-10)
Aπό το χρόνο 1.08.20 η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Χατζηφωτιαδου Δέσποινα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button