Ελλάδα

Δ. Κουτσούμπας: Όπως αγωνιστήκαμε να πάμε και στις κάλπες, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό», με το σύνθημα αυτό να δεσπόζει στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, από ανθρώπους κάθε ηλικίας και σε κλίμα αγωνιστικής ανάτασης και αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΚΟ Ροδόπης με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Χαιρέτισε «τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, όλους αυτούς που νέκρωσαν και σήμερα τους χώρους δουλειάς, που έκλεισαν τα σχολεία και τις σχολές τους και πλημμύρισαν για μια ακόμη φορά τους δρόμους και τις πλατείες, σε όλες τις πόλεις της χώρας», τονίζοντας πως «το είπαμε και το κάνουμε πράξη: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!». Σημείωσε πως «αυτές τις μέρες έχουμε πάρει μια μικρή μόνο γεύση του τι μπορεί να κάνει ο λαός και η νεολαία όταν οργανώνονται, συζητούν συλλογικά και αποφασίζουν τα αιτήματα, τα συνθήματα και τις μορφές πάλης τους. Όταν βαδίζουν πλάι – πλάι με τους κομμουνιστές που, όπως πάντα, έτσι και αυτή τη φορά, είμαστε στην πρώτη γραμμή, συναισθανόμενοι την ευθύνη μας αυτές τις κρίσιμες ώρες». Πρόσθεσε πως «έτσι όπως αγωνιστήκαμε τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, έτσι να πάμε και στις κάλπες όταν στηθούν. Με τους κομμουνιστές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι. Μόνοι τους και όλοι μας, γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής!».

Μετά το τέλος της ομιλίας, ο σύντροφος Κώστας Καλκανίδης παρέδωσε στον Δημήτρη Κουτσούμπα αρχειακό υλικό που δώρισε για το Αρχείο του Κόμματος.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Εμπρού Γιουσούφ, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ και η Σωτηρία Μαραγκοζάκη, υποψήφια βουλευτής Έβρου του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Ζ. Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Δ. Κλάδης, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ, ο Β. Ευαγγελόπουλος, γραμματέας της ΤΕ Ροδόπης και υποψήφιος βουλευτής καθώς και οι υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές Ροδόπης Αμαλία ΚασαπαντωνίουΙμπραήμ ΚεραντζήΚατερίνα ΤαξοπούλουΑλή Χατσή Αλή (Αλή Καμπέρ).

Νωρίτερα, εργαζόμενοι της Olympus Bank, που προ ολίγου καιρού έκλεισε με απόφαση της ΕΚΤ, με συνέπεια να χαθούν 43 θέσεις εργασίας, συναντήθηκαν με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης στην Κομοτηνή. Εξέφρασαν το αίτημά τους να συνεχίσουν να εργάζονται στην Εθνική Τράπεζα όπου μεταφέρθηκε το ενεργητικό της Olympus Βank. Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε πως το ΚΚΕ, που έχει καταθέσει και Ερώτηση στη Βουλή, θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button