Τοπικά νέα

Για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ευμοίρου Ξάνθης χωρίς συνοδό στο λεωφορείο

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

            κ. Περιφερειάρχη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: επικεφαλής Παρατάξεων ΠΣ

Το ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών είναι ιδιαίτερα σημαντικό και από τη στιγμή που πρόκειται για ζήτημα που άπτεται των αρμοδιοτήτων των Περιφερειακών Διοικήσεων αυτές πρέπει να μεριμνούν για αυτό.

Στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Ευμοίρου της Ξάνθης, ενώ μετακινούνται από τα γύρω χωριά πάνω από 40 μαθητές, με πολλούς από αυτούς να είναι νήπια ή μαθητές της Α΄ και Β΄ Δημοτικού, το δρομολόγιο δεν είναι χαρακτηρισμένο ως μαθητικό, με αποτέλεσμα η μετακίνηση των μαθητών να γίνεται χωρίς την παρουσία συνοδού στο λεωφορείο. Γίνεται αντιληπτή η επικινδυνότητα της μεταφοράς μαθητών, ιδιαίτερα τόσο μικρής ηλικίας, χωρίς την παρουσία συνοδού στο λεωφορείου που θα μεριμνά για να φορούν οι μαθητές τις ζώνες τους, να ανεβάζει και να κατεβάζει με ασφάλεια τα παιδιά στους γονείς τους.

Το ζήτημα έχουν ήδη αναδείξει με κοινή ανακοίνωσή τους ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, η Ένωση Γονέων Δήμου Ξάνθης και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της Ξάνθης.

Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε:

– Να χαρακτηριστεί το δρομολόγιο ως μαθητικό και να γίνεται η μετακίνηση των μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ευμοίρου με συνοδό στο λεωφορείο;

15/3/2023

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Μιχαηλίδης Σιδέρης

Στεφανίδης Γιάννης

Συμεωνίδης Θεόδωρος

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button