Ειδήσεις

Περισσότεροι από 4000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Νομό Ξάνθης!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 και ώρα 09.00 π.μ., στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, συνάντηση των Φορέων Διαχείρισης και Συντονισμού των ενεργειών αντιμετώπισης της εξάπλωσης του Covid-19 αποτελούμενη από τα στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που βρίσκονται στον Νομό μας, τους εκπροσώπους των Δημάρχων της Π.Ε Ξάνθης, την Πολιτική  Προστασία , τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ξάνθης, τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης, τη Διοίκηση και Στελέχη του Νοσοκομείου Ξάνθης και τα Κέντρα Υγείας ΕΣΥ.

Κατά την συνάντηση αυτή αποφασίσθηκε η εντατικοποίηση των ενημερώσεων των πολιτών για τα μέτρα ατομικής προστασίας καθώς και ο προγραμματισμός νέων δειγματοληπτικών ελέγχων ως εξής:

 Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

  • Στο Πάρκο Κυψέλης στην πόλη της Ξάνθης από 11.00 π.μ έως 19.00 μ.μ.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

  • Στο Πάρκο Κυψέλης στην πόλη της Ξάνθης από 12.00 μ.μ εως 19.00 μ.μ.
  • Στο χωριό Σταυρούπολη Ξάνθης, στο Κέντρο Υγείας από 10:30 π.μ έως 16.00 μ.μ.

 

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

  • Στο ΚΑΠΗ Δήμου Ξάνθης στην πόλη της Ξάνθης, Καπνεργατών 1 (Πλατεία Μπαλτατζή) από 09.00 π.μ έως 15.00 μ.μ.
  • Στο Αγροτικό Ιατρείο Γενισσέας του Δήμου Αβδήρων από 11:00 π.μ έως 19.00 μ.μ.
  • Στο χωριό Άβδηρα Ξάνθης, στο Κέντρο Υγείας από 11:00 π.μ έως 19.00 μ.μ.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ περισσότεροι από 4000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Νομό Ξάνθης και παρόλο που παρουσιάστηκε εντονότερο πρόβλημα στην ορεινή ζώνη σε σχέση με τον αστικό και πεδινό πληθυσμό όπου το ποσοστό κρουσμάτων είναι μικρότερο, θέλουμε να τονίσουμε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Με το συντονισμό και την πιστή εφαρμογή των Πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποτελεσματική και οριστική εξάλειψη της  εξάπλωσης του Covid -19.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής. Όλοι οι φορείς της τοπικής κοινωνίας συνδράμουν σε αυτό.

Όλοι μαζί με υπομονή, μεθοδικότητα και ευθύνη να αισιοδοξούμε για επάνοδο στην κανονικότητα.  Σε αυτή τη μάχη πρέπει να κερδίσουμε.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης

                       Νικόλαος Ευφραιμίδης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button