Τοπικά νέα

Tσιτιρίδης: Για να έχουμε τουρισμό πρέπει να υπάρχουν υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ξεκίνησαν οι εργασίες εκτέλεσης του έργου “Τοπικές παρεμβάσεις αντικατάστασης αγωγού ύδρευσης νοτίων διαμερισμάτων Δήμου Αβδήρων”, προϋπολογισμού 2.741.935,48 ευρώ.

Το έργο αφορά την αντικατάσταση του μεγαλύτερου τμήματος του κεντρικού δικτύου ύδρευσης που υδροδοτεί τους οικισμούς Αβδήρων, Βελόνης, Γκιώνας, Μάνδρας, Μυρωδάτου και Πεζούλας καθώς και τις παραλιακές περιοχές του Δήμου Αβδήρων.

Η κατασκευή του θα δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα των πολλών και συχνών διαρροών που παρουσιάζει το υφιστάμενο δίκτυο και έχουν ως συνέπεια την απώλεια σημαντικής ποσότητας πόσιμου νερού και την αναστάτωση των καταναλωτών μας από τις διακοπές υδροδότησης που απαιτούνται για την αποκατάστασή τους. Η δράση χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” (πρώην “Φιλόδημος Ι”) με ποσοστό χρηματοδότησης 100%.

Για το μεγάλο αυτό έργο o δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης μίλησε χθες στην πρωινη ενημερωτική εκπομπή του Κοσμά Γεωργιάδη στο STAR 88,8 fm

“Ξεκίνησε η κατασκευή ενός σημαντικού έργου για το δήμο μας. Γνωρίζουμε πόσο ταλαιπωρείται ο κόσμος το καλοκαίρι από τις διαρροές του δικτύου με τα σπασίματα. Ο αγωγός είναι 40 ετών. Χάνονταν μεγάλη ποσότητα νερού.

Είναι 11 χλμ. κεντρικός αγωγός. Νέο δίκτυο ύδρευσης ξεκινά από την περιοχή της Αλκυώνης και πηγαίνει στα νότια διαμερίσματα, καλύπτει όλη την παραλιακή ζώνη και οικισμούς.

Σ’ ένα χρόνο θα υλοποιηθεί το έργο. Βέβαια εξαρτάται από τα προβλήματα που θα μπορέσουμε ν’ αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου και κυρίως από την προμήθεια των σωλήνων. Εύχομαι να εξομαλυνθούν οι συνθήκες στην αγορά λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ένα σημαντικό έργο μαζί με αυτό του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή Σελέρου, δύο έργα υποδομών που θα λύσουν τα προβλήματα στην παραλιακή ζώνη και όχι μόνο.

Εχουν γίνει ενέργειες από τη ΔΕΥΑ Αβδήρων και έχουν ελαχιστοποιηθεί τα προβλήματα υδροδότησης την καλοκαιρινή περίοδο. Με 4 υδραυλικούς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με τα σπασίματα σε όλους τους οικισμούς.Με το νέο δίκτυο δε θα συμβαίνει συχνά αυτό.

Για να έχουμε τουρισμό πρέπει να υπάρχουν υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης.

Είχαμε την έγκριση του έργου εδώ και 3 – 4 χρόνια. Είχε βρεθεί ανάδοχος αλλά είχε καθυστερήσει το έργο. Γιατί είναι έργο που έχει σκαψίματα στην περιοχή και χρειάζοταν και την έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.  Στη συνέχεια πέρασε από το Ελεγκτικό. Δεν είναι προεκλογικό έργο. Εφθασε επιτέλους ο χρόνος για να ξεκινήσει.”

Ακούστε στο αρχείο εκπομπών (7/3) την πρωινη ενημερωτική εκπομπή του STAR 88,8 fm (8-10)
Aπό το χρόνο 1.16.30 το δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη για τις τοπικές παρεμβάσεις αντικατάστασης αγωγού ύδρευσης νοτίων διαμερισμάτων Δήμου Αβδήρων, για το κυνοκομείο και την πιστοποίηση παιδικων χαρων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button