Άρθρα

“Μακεδονία” ή Μακεδονία ;

Μέρος της εισήγησης του Θεοφάνη Μαλκίδη στο 75ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής.

Νέα Υόρκη, 11 Μαρτίου 2023

Στη Μνήμη των Θυμάτων στα Τέμπη.

Η  συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την κύρωση (με το γνωστό τρόπο) από τη Βουλή των Ελλήνων και τριών ετών από  υπογραφή της λεγόμενης <<Συμφωνίας>> για τη Μακεδονία στις Πρέσπες, έδειξε ότι , οποιαδήποτε πράξη, παρά τη θέληση του λαού, της <<ηγεσίας>> είναι καταδικασμένη  στη λήθη και την αποτυχία.
Ειδικότερα κάθε πράξη εναντίον των συμφερόντων του Ελληνισμού, πράξη που επιβραβεύτηκε με τη σιωπή και τη συναίνεση, ΟΛΩΝ, (θα) έχει νομοτελειακή κατάληξη την ακύρωση.
Δε χρειάζεται να αναφέρουμε τα λεγόμενα <<επιχειρήματα>> για τη <<Συμφωνία>>, η οποία αναμφισβήτητα ήταν και είναι μία τομή στην νεώτερη ελληνική ιστορία και πολιτική, για το πως επιβλήθηκε και τι τελικώς εξυπηρέτησε στο εθνικό συμφέρον.
Δε χρειάζεται να επαναλάβουμε την προπαγάνδα ότι η  <<Συμφωνία>> ήταν και παραμένει μονόδρομος, τη στιγμή που στην πράξη το κείμενο για τη Μακεδονία που υπογράφηκε και κυρώθηκε ερήμην μας, έχει καταργηθεί από τα Σκόπια με τις εκατοντάδες παραβιάσεις.
Δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει  μονόδρομος   όπως επισήμαινε η Ελλαδική  ρητορική της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, αλλά υπάρχουν   λύσεις που  υπαγορεύονται από τα εθνικά συμφέροντα,   τα οποία με την αποκαλούμενη <<Συμφωνία>>,  είναι βέβαιο ότι παραδίδονται στους σφετεριστές, στους καπηλευτές, στους παραχαράκτες.
Είναι επίσης  βέβαιο ότι η <<Συμφωνία>> προωθεί με την ελλαδική αποδοχή, ερήμην  του ελληνικού λαού,   την απώλεια της αποκλειστικής όπως έχουμε το δικαίωμα χρήσης και της διαχείρισης  του Ελληνικού ηθικού, ιστορικού, γεωγραφικού, πολιτικού, διπλωματικού, οικονομικού και γεωπολιτικού  όρου Μακεδονία.
Η σιωπή, η συναίνεση, η αδιαφορία για τη  <<Συμφωνία>>, για τη Μακεδονία, για το εθνικό συμφέρον σε ΓΗ, ΑΕΡΑ και ΘΑΛΑΣΣΑ αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για το μέλλον, για τη συνέχεια και  για την υπεράσπιση του Ελληνισμού.
Κάθε υποχώρηση στην έτσι και αλλιώς προβληματική για ουσιαστικά και τυπικά ζητήματα  <<Συμφωνία>> που έχει ουσιαστικά καταργηθεί από τα Σκόπια,  αποτελεί <<πρόσκληση>> και για τους  γνωστούς εισβολείς, οι οποίοι  πίσω από την υποταγή και την ταπείνωση που κρύβει η <<Συμφωνία>> , ετοιμάζονται για τον Έβρο, το Αιγαίο και την Κύπρο, απειλώντας  όλον τον Ελληνισμό, αμφισβητώντας την επιβίωσή μας και το μέλλον μας, με την ελλαδική παθητική στάση και υποχωρητικότητα να ενισχύει την πολιτική αυτή.
Το αίτημα του Ελληνικού λαού για τη Μακεδονία,  στην Ελλάδα, στην Κύπρο και την Διασπορά είναι η  υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων με όρους σεβασμού στην ιστορία και την αλήθεια, την εθνική αξιοπρέπεια, τη συνέχεια και το μέλλον μας ως έθνους.
«Είς άνθρωπος ζήλω πεπυρωμένος άπαντα τον δήμο δύναται διορθώσαι» γράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, «ένας άνθρωπος δηλαδή που πυρπολείται από ζήλο μπορεί να διορθώσει και να εμπνεύσει όλο τον δήμο, όλον τον λαό».
Είναι βέβαιο ότι είναι πολλοί περισσότεροι του ενός αυτοί που έχουν ζήλο και μπορούν να αλλάξουν το δήμο, το λαό, ειδικά τώρα που η Μακεδονία τείνει  να ξεχαστεί, να παραδοθεί στη λεηλασία και την κλοπή.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες συνεχίζουν τον  αγώνα, η <<Συμφωνία>> για τη Μακεδονία θα καταργηθεί!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button