Όχι στη διανομή ψηφοδελτίων εκτός εκλογικών τμημάτων

Να απαγορευτεί με νόμο η εκτύπωση και διανομή ψηφοδελτίων από κόμματα, συνδυασμούς και υποψηφίους προτείνει ο γνωστός ποινικολόγος Χαράλαμπος Αποστολίδης ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, με την παράταξη του Μάρκου Μπόλαρη.

Στην πρόταση του αναφέρει τα εξής:

 

Να απαγορευτεί με νόμο η εκτύπωση και διανομή ψηφοδελτίων από κόμματα, συνδυασμούς και υποψηφίους προτείνει ο γνωστός ποινικολόγος Χαράλαμπος Αποστολίδης ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, με την παράταξη του Μάρκου Μπόλαρη.

Στην πρόταση του αναφέρει τα εξής:

 

«Άρθρο 1: Η εκτύπωση και διανομή των ψηφοδελτίων, κομμάτων, συνδυασμών ή παρατάξεων ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα και δικαιοδοσία του κράτους, τα οποία παραδίδονται με το εκλογικό υλικό στους δικαστικούς αντιπροσώπους κάθε τμήματος. Τα ψηφοδέλτια φέρουν εις την αριστερή άνωθεν πλευρά τους τα διακριτικά της ελληνικής δημοκρατίας.

»Άρθρο 2: Απαγορεύεται επί ποινή εκπτώσεως και με χρηματική ποινή 100.000 ευρώ η με οποιονδήποτε τρόπο εκτύπωση και διανομή ψηφοδελτίων (από κόμματα, συνδυασμούς, παρατάξεις, υποψηφίους ή από οποιονδήποτε τρίτο) κατά την διάρκεια της εκλογικής περιόδου και της ψηφοφορίας.

»Άρθρο 3: Ο τυπώνων, εκδίδων και διανέμων ψηφοδέλτια, τα οποία έχουν εις την αριστερή άνωθεν πλευρά τους τα διακριτικά της ελληνικής δημοκρατίας, διαπράττει πλαστογραφία, η οποία τιμωρείται με την ποινή την καθείρξεως από 5-10 έτη.»

»Αγαπητοί φίλοι και ψηφοφόροι, με το σημερινό καθεστώς τυπώνεται 100πλάσιος αριθμός ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια, απ’ αυτά που χρειαζόμαστε για να γίνουν οι εκλογές. Τεράστια δαπάνη, τεράστια οικολογική καταστροφή. Σήμερα κάθε παράταξη, κάθε υποψήφιος, ο οποίος έχει χρήμα και μηχανισμό μπορεί να πάρει τον τηλεφωνικό κατάλογο της περιοχής του, του νομού του και με κάθε είδους ταχυδρομεία, courier ή «εθελοντές» να γεμίσει τα γραμματοκιβώτια μας, προσβάλλοντας τόσο την πολιτική αισθητική μας, αλλά και την προσωπικότητά μας. Έτσι, όποιος έχει αυτήν την δύναμη κερδίζει σταυρούς, ανεξάρτητα από την ικανότητά του, την κοινωνική ή πολιτική προσφορά του στον τόπο. Δυστυχώς όμως υπό τις παρούσες συνθήκες, για να αντέξεις στον ανταγωνισμό, πρέπει να το κάνεις. Έτσι, λοιπόν, παρήγγειλα για να μοιράσω το 1/100 των ψηφοδελτίων που μου πρότειναν οι επικοινωνιολόγοι και οι διάφοροι επαγγελματίες της πολιτικής και τα χρήματα γι αυτήν την δαπάνη επέλεξα να αποδοθούν σε συσσίτια ενοριών. Η πολιτεία με τον δικαστικό αντιπρόσωπο δε κάθε δικαστικό τμήμα, διασφαλίζει την βούληση, ακόμα και του ανήμπορου γέροντα ή ενός αγράμματου να επιλέξει το ψηφοδέλτιο και να τοποθετήσει τον σταυρό της επιλογής του. Μου φαίνεται αδιανόητο να πληρώσω 500 ή 1000 ευρώ για ψηφοδέλτια, ενώ ο κόσμος πεινάει. Δυστυχώς, όμως, πολλοί φίλοι μου μου ζητάνε ψηφοδέλτια. Σ΄αυτές τις εκλογές και στον υπόλοιπο χρόνο που απομένει μέχρι τις επόμενες, είναι ευθύνη μας να διαπλάσουμε την κοινή γνώμη, στο να μην απαιτεί και δέχεται από εμάς ψηφοδέλτια. Όχι στην άχρηστη δαπάνη. Ναι στο περιβάλλον. Ναι στην πολιτική αισθητική και στον πολιτισμό. Ας αρχίσουμε διάλογο».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button