Τοπικά νέα

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Με την ολοκλήρωση του έτους 2023 ο Σύλλογος της “Αγάπης” έζησε και πραγματοποίησε μία καταπληκτική αιμοδοτική χρονιά. Οι προσπάθειες της διοίκησης και των μελών της Αγάπης ευοδώσανε, με ένα νέο επίτευγμα που καταγράφηκε στην πολύχρονη ιστορία του φορέα μας.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά για το έτος 2023, πέντε χιλιάδες τετρακόσιοι τριάντα επτά (5.437) ασκοί αίματος σημειώνοντας μία αύξηση της τάξεως του 19,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το δε 75,02% αυτών των ασκών αίματος (4.079), προήλθανε από εξωτερικές οργανωμένες εθελοντικές εξορμήσεις.

Ένα αποτέλεσμα και ένα μοναδικό επίτευγμα, από ένα σύλλογο που δραστηριοποιείται σε μία ακριτική περιοχή της χώρας μας, σε έναν από τους φτωχότερους και πολύπαθους Νομούς της Ελληνικής Επικράτειας, όπου η ανθρωπιά και η επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω του Εθελοντισμού πραγματικά θριαμβεύει και συνεχίζει να δρα και να παραδειγματίζει.

Με μεθοδικό προγραμματισμό και σχεδιασμό και τήρηση αυτών, με σκληρή δουλειά και επιμέλεια, με συνεχή αναβάθμιση και ανάπτυξη συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα (με συλλόγους , φορείς, Δήμους, Νοσοκομεία κλπ), με εθελοντισμό και αυταπάρνηση όλοι μαζί καταφέραμε να αποδείξουμε το αυτονόητο… ότι Όλοι Μαζί Μπορούμε να τα καταφέρνουμε και να πραγματοποιούμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το τονίζουμε για ακόμη μία φορά ότι όσο περισσότερο αίμα συλλέγουμε από εθελοντές, τακτικούς αιμοδότες σε μία ολόκληρη μοιρασμένη και προγραμματισμένη περίοδο δώδεκα μηνών, τόσο περισσότερο πραγματικά ενισχύουμε και υποστηρίζουμε τα τοπικά μας Νοσοκομεία και ταυτόχρονα ενισχύουμε την Εθνική Δεξαμενή και τα Εθνικά Αποθέματα.

Βοηθάμε και πρέπει να βοηθάμε κάθε φορά με τον τρόπο μας, την προσφορά και τον εθελοντισμό μας την Εθνική προσπάθεια.

Βοηθάμε και ανακουφίζουμε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που χρειάζονται το αίμα και τα αιμοπετάλιά μας για να ζήσουνε αξιοπρεπώς.

Χιλιάδες ευχαριστίες στους δεκάδες εθελοντές αιμοδότες μέλη μας που συνδράμουν σε αυτή τη μεγάλη κοινή προσπάθεια.

Τεράστιες ευχαριστίες σε όλους αυτούς που βοηθάνε το έργο μας με οποιονδήποτε τρόπο…

Στους εθελοντές και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων που διοργανώνουνε και φιλοξενούνε δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, στους εθελοντές ιατρούς μας που υποστηρίζουνε τις δράσεις που πραγματοποιούνται εκτός Νοσοκομείου Ξάνθης, στους εργαζομένους στον κλάδο υγείας και ειδικότερα στο προσωπικό των συνεργαζόμενων διευθύνσεων αιμοδοσιών (νοσηλευτές, ιατρούς, παραιατρικό προσωπικό, οδηγούς) που συνδράμουν στο έργο μας.

Στους δωρητές, χορηγούς, υποστηρικτές και οικονομικούς συμπαραστάτες που πληρώνουν ή καλύπτουν μέρος των εξόδων των διαφόρων δράσεων και εκδηλώσεών μας.

Την περιφέρεια της Α.Μ.Θ και όλους τους Δήμους που συνεργαζόμαστε για να έχουμε όλοι μαζί αυτά τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες που δρούνε επ’ ωφελεία των δημοτών και των συνανθρώπων μας, αλλά και ασθενούντων και πολυμεταγγιζομένων συνανθρώπων μας σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Στα αποτελέσματα της χρονιάς μεγάλο ρόλο συμμετοχής έχουν η διοργάνωση εθελοντικών εξορμήσεων εκεί που «βολεύει» και εξυπηρετεί τους εθελοντές. Το έχουμε δηλώσει και είναι χιλιοειπωμένο από πλευράς μας, ότι όσο βγαίνουν οι κινητές μονάδες αιμοδοσίας εκτός Νοσοκομείων, πηγαίνουν σε μέρη (ουσιαστικά και κυριολεκτικά στην πηγή) και εξυπηρετούν τους εθελοντές στα ωράρια που βολεύει τους εθελοντές, τόσο θα έχουμε όλοι μας τα καλύτερα και τα επιθυμητά αποτελέσματα που θέτουμε ως στόχους.

Ενδεικτικά και απoλογιστικά λοιπόν αναφέρουμε τα εξής :

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά ογδόντα επτά (87) εθελοντικές εξωτερικές εξορμήσεις εκτός των χώρων των συνεργαζόμενων Νοσοκομείων μας.

Νοσοκομείο Ξάνθης αιμοδοτήσανε 2.049 εθελοντές από τους οποίους οι 886 αιμοδοτήσανε σε 22 εξωτερικές δράσεις.

Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» της Αθήνας, αιμοδοτήσανε 2.215 εθελοντές σε 51εξωτερικές δράσεις.

Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης αιμοδοτήσανε 1.032 εθελοντές από τους οποίους οι 971 αιμοδοτήσανε σε 14 εξωτερικές δράσεις.

Τέλος εκατόν σαράντα ένας (141) εθελοντές της «Αγάπης» αιμοδοτήσανε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε ακόμα τριάντα ένα (31) Νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Σημαντική βοήθεια προσφέρουνε επίσης οι συνεργασίες μας με τους Δήμους της Περιφέρειας και η συνδιοργάνωση δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας στα όριά τους.

Δήμος Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν είκοσι δύο (22) δράσεις και συγκεντρώθηκαν χίλιοι τριακόσιοι ογδόντα δύο (1.382) ασκοί αίματος.

Δήμος Αβδήρων πραγματοποιήθηκαν δεκαοκτώ (18) δράσεις και συγκεντρώθηκαν εξακόσιοι πενήντα πέντε (655) ασκοί αίματος.

Δήμος Μύκης πραγματοποιήθηκαν δεκαέξι (16) δράσεις και συγκεντρώθηκαν εξακόσιοι τριάντα επτά (637) ασκοί αίματος.

Δήμος Τοπείρου πραγματοποιήθηκαν έντεκα (11) δράσεις και συγκεντρώθηκαν εξακόσιοι είκοσι εννέα (629) ασκοί αίματος.

Δήμος Ιάσμου πραγματοποιήθηκαν τρεις (3) δράσεις και συγκεντρώθηκαν διακόσιοι σαράντα (240) ασκοί αίματος.

Τελειώνοντας ευχόμαστε σε όλους σας και όλους μας, να έχουμε την υγεία μας …να συνεχίζουμε…να βοηθάμε… με εθελοντισμό, ανθρωπιά, κοινωνική αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ»

Έτος Ιδρύσεως 1975

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης Αναστασία Προδρ. Σπυριδοπούλου

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button