Περιφέρεια

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (6/3/2023)

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί απαράδεκτη την τακτική της Διοίκησης να εμμένει στη δια περιφοράς συνεδρίαση του σώματος για τόσο σημαντικά θέματα που αφορούν την ίδια την υπόσταση και λειτουργία της Περιφέρειας. Χρειάστηκε δε η αντίδραση πολλών παρατάξεων για να συνειδητοποιήσει το άκαιρο της πρόσκλησης για συνεδρίαση στις 3/3/2023, λίγες μόλις μέρες μετά το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη.

Για τα θέματα Η.Δ.

 

  • Για τον καθορισμό ειδικοτήτων των υπό πρόσληψη εργαζομένων με συμβάσεις ΙΔΟΧ για το 2023 υπογραμμίζουμε ότι και το αίτημα που απέστειλε η Περιφέρεια προς το αρμόδιο υπουργείο για 11 θέσεις και η τελική απόφαση για 7 θέσεις απέχουν «έτη φωτός» από τις πραγματικές ανάγκες, όπως αυτές αναδείχθηκαν και κατά τη συζήτηση της πρόσφατης τροποποίησης του Οργανισμού. Στη συζήτηση μάλιστα για τον «απολογισμό πεπραγμένων της ΠΑΜΘ» επισημαίναμε πως «Οι προτάσεις της εισήγησης κινούνται εντός του πλαισίου της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής … ενώ οι περισσότερες μοιάζουν ευχολόγια που αναπαράγονται αυτούσιες από Τμήμα σε Τμήμα και από Διεύθυνση σε Διεύθυνση. Ευχολόγια αφού εδώ και τρία χρόνια δεν είδαμε ούτε μια αντίδραση της διοίκησης στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και υποστελέχωση των υπηρεσιών, καμία πίεση προς την κυβέρνηση, καμία στήριξη των διεκδικήσεων των υπαλλήλων της Περιφέρειας».

 

Με βάση τα παραπάνω υπερψηφίζουμε την εισήγηση για να καθοριστούν οι ειδικότητες για αυτές τις ελάχιστες θέσεις ελαστικής εργασίας, αλλά δεν αποδεχόμαστε την κοροϊδία και καλούμε το λαό να παλέψει για μαζικές προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες με προσωπικό μόνιμο και σταθερό, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

 

  • Για την έγκριση πολυετούς προγραμματισμού ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης 2024-2027η κοροϊδία από τη Διοίκηση συνεχίζεται: ενώ στην εισήγηση περιγράφεται η κατάσταση με τα πιο μελανά χρώματα (πχ. «Είναι φανερό πλέον ότι, με το υπάρχον δυναμικό είναι σχεδόν αδύνατη η έστω στοιχειώδης λειτουργία των επιτελικών υπηρεσιών της ΠΑΜΘ αλλά παραμένει προβληματική και η λειτουργία των οργανικών μονάδων των περιφερειακών ενοτήτων της ΠΑΜΘ», «Το πρόβλημα θα οξύνεται όσο θα αυξάνονται οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης …») και ενώ καταγράφεται η μείωση του προσωπικού από το 2011 ως σήμερα κατά 690 εργαζόμενους (2011: 1580, 2023: 890) δηλαδή κατά 44% η πρόταση της διοίκησης αφορά μόλις 93 προσλήψεις!!!

 

Είναι φανερό ότι καμία διάθεση για ουσιαστική διεκδίκηση δεν έχει η Διοίκηση της ΠΑΜΘ, η οποία με τις προτάσεις της ρίχνει νερό στο μύλο της πολιτικής αποψίλωσης των υπηρεσιών που ακολούθησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, την ώρα μάλιστα που οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας αυξάνονται. Η λογική του μικρότερου κακού, του «εφικτού» που καθορίζεται από τα στενά όρια της «δημοσιονομικής πειθαρχίας», λογική που έχει οδηγήσει σε δράματα και εγκλήματα σε βάρος του λαού, υιοθετείται και από τις υπόλοιπες «αντιπολιτευόμενες» παρατάξεις.

 

Η Λαϊκή συσπείρωση ψηφίζει υπέρ της εισήγησης όχι γιατί συμφωνούμε με τις ελάχιστες θέσεις εργασίας και τη λογική της, αλλά ως βάση για παραπέρα διεκδίκηση της κάλυψης όλων των κενών. Φυσικά δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι αυτό μπορεί να γίνει με τη σημερινή κυβερνητική διοίκηση ή από τους επίδοξους «χαλίφηδες» που στρατηγικά κινούνται στο ίδιο πλαίσιο.

 

  • Για την έγκριση εξειδίκευσης ειδικοτήτων των εγκεκριμένων προσλήψεων τακτικού προσωπικού στην ΠΑΜΘ για το έτος 2023η Λαϊκή Συσπείρωση υπερψηφίζει.

 

  • Για την έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης για τη συνδιοργάνωση και τη συμμετοχή της Π.Α.Μ.Θ. – Π.Ε. Δράμας στο έργο «SUB1ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝΥΠΟΔΟΜΩΝΔΗΜΟΥΔΡΑΜΑΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣΟΛΥΜΠΙΑΚΑΙΩΔΕΙΟΔΡΑΜΑΣ)η Λαϊκή Συσπείρωση υπερψηφίζει.

 

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Μιχαηλίδης Σιδέρης

Στεφανίδης Γιάννης

 Συμεωνίδης Θεόδωρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button