Τοπικά νέα

ΚΚΕ μ-λ: Ο αγώνας για το νοσοκομείο της πόλης μας, είναι αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής στην περίθαλψη

Την Τρίτη 21 Φλεβάρη, πολλές εκατοντάδες συμπολίτες μας διαδήλωσαν ενάντια στην ερημοποίηση του νοσοκομείου μας, απαίτησαν άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, διεκδίκησαν πλήρη δωρεάν περίθαλψη για όλους. Είναι σίγουρο ότι εξέφρασαν τη θέληση και τους πόθους όλου του λαού της περιοχής που καθημερινά αντιμετωπίζει τη συνεχή υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και τελικά να αναγκάζεται να βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη, αν φυσικά έχει την οικονομική ευχέρεια να το κάνει.

Η κινητοποίηση της Τρίτης ήταν ένα ελπιδοφόρο γεγονός που έδειξε ότι, όταν δίνεται η δυνατότητα, όταν παρέχονται οι προϋποθέσεις, ο λαός διαδηλώνει και αγωνίζεται. Έδειξε, ότι τα συνδικάτα και τα σωματεία έχουν το σοβαρό ρόλο να δημιουργούν αυτές τις προϋποθέσεις και όχι να βαλτώνουν στην ηττοπάθεια, την αδράνεια και το συμβιβασμό.

Άφησε όμως ένα αναπάντητο ερώτημα. Ποια μπορεί να είναι η συνέχεια; Μήπως να αναλάβουν οι τοπικοί παράγοντες, τα κομματικά επιτελεία και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, με τις «εξειδικευμένες» για το νομό μας προτάσεις (και με το λαό φυσικά στο περιθώριο); Μήπως να περιμένουμε τις εκλογές και μια νέα καλή κυβέρνηση, ή την παλιά που θα βάλει μυαλό, ή έστω την εκλογική ενίσχυση κάποιου προοδευτικού κόμματος που θα αλλάξει τους συσχετισμούς και θα πιέσει για φιλολαϊκές λύσεις;

Η τραγική κατάσταση που βρίσκεται το νοσοκομείο μας και συνολικά η παρεχόμενη από το κράτος περίθαλψη, δεν αποτελεί μια εξαίρεση, μια παραφωνία που μπορεί να διορθωθεί με «εποικοδομητικές προτάσεις». Αποτελεί έκφραση και συνέπεια της γενικής πολιτικής που έχει συνολικά το σύστημα και που την υπηρετεί με εμμονή αυτή η κυβέρνηση, την υπηρέτησε η προηγούμενη και θα την υπηρετήσει και η επόμενη. Της πολιτικής που στοχεύει να απαξιώσει, να χτυπήσει και να καταργήσει το δικαίωμα του λαού στην πλήρη, ίση και δωρεάν περίθαλψη. Να απεμπολήσει κάθε ευθύνη του κράτους και να ανοίξει διάπλατα ένα νέο πεδίο κερδοφορίας (αυτό της υγείας) για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Κι από εκεί και πέρα, όποιος έχει λεφτά γιατρεύεται, σώζεται, ζει!!

Η συνέχεια επομένως βρίσκεται στον ίδιο το λαό, στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, σε όλους μας, που θα κατανοήσουμε βαθειά ότι για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε. Γιατί «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό»!!

Βρίσκεται στην ενότητα της πάλης με το λαό της Ιεράπετρας, των Γιαννιτσών, του Ρεθύμνου που βγήκαν μαζικά στους δρόμους οργισμένοι από την ερημοποίηση των δικών τους νοσοκομείων. Βρίσκεται στην ενεργοποίηση των σωματείων, των συλλόγων, των επιτροπών και πρωτοβουλιών (πολιτικών και συνδικαλιστικών), του συντονισμού και της κοινής δράσης, που θα ανοίξουν δρόμους πάλης και θα καταδείξουν την ωριμότητα και αποφασιστικότητα να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε και τελικά να κερδίσουμε την υγεία, τη ζωή και το μέλλον μας.

Αυτή η «συνέχεια» απαιτεί κόπο και θυσίες, αλλά είναι η μόνη εφικτή. Μ’ αυτήν θα αναμετρηθούν και οι όποιες διακηρύξεις του «τώρα ήρθε η ώρα» και «δεν πάει άλλο», που ακούστηκαν στις 21 Φλεβάρη και που -αν θέλουν να είναι ειλικρινείς- πρέπει να εκφραστούν με νέες, αναβαθμισμένες και μπολιασμένες με το πνεύμα της λαϊκής ενεργοποίησης, πρωτοβουλίες συντονισμού και δράσης.

Ξάνθη, 1/3/2023

ΚΚΕ μ-λ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button