Ελλάδα

38 οι νεκροί, 24 οι αγνοούμενοι

Σε τουλάχιστον 38 νεκρούς ανέρχεται, μέχρι τώρα, ο απολογισμός της τραγωδίας στα Τέμπη από τη σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη και της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τη Θεσσαλονίκη.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι αγνοούμενοι είναι 24 – είναι ο αριθμός που προκύπτει από των αριθμό των επιβατών εξαιρώντας τους νεκρούς, τους τραυματίες και όσους δεν χρειάστηκαν νοσηλεία.
Το έργο της έρευνας στα συντρίμμια δεν έχει ολοκληρωθεί και για αυτό οι αρχές τονίζουν ότι ο τελικός αριθμός θα αυξηθεί και άλλο. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης και η πυρκαγιά που ξέσπασε στα βαγόνια δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο του εντοπισμού των θυμάτων, πολύ περισσότερο όμως της ταυτοποίησής τους.
Στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 341 επιβάτες, όπως και άλλα 13 άτομα προσωπικό – σύνολο 354 άνθρωποι. Στην εμπορική αμαξοστοιχία επέβαιναν δύο άνθρωποι.
Στην -μέχρι στιγμής- τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική στις 18:45, γινόταν λόγος για 38 νεκρούς, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί. Πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 40.
Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο και παραμένουν για νοσηλεία 57 επιβάτες, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν 21χρονο, έναν 25χρονο, έναν 26χρονο, μια 23χρονη, μια 26χρονη και μια νεαρή γυναίκα χωρίς επιβεβαιωμένα στοιχεία.
Επιπλέον, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με 5 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, με 6ο λεωφορείο 20 επιβάτες στη Λάρισα καθώς και 8 επιβάτες μεταφέρθηκαν στην Κατερίνη.
Από τα στοιχεία που έδωσε η Πυροσβεστική προκύπτει ότι οι αγνοούμενοι είναι 24. Είναι όσοι δεν περιλαμβάνονται στους 38 νεκρούς, τους 72 τραυματίες και τους 222 που δεν χρειάστηκαν νοσηλεία σε δύο τρένα με συνολικά 356 επιβαίνοντες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button