ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ

Για πολλοστή φορά στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων αποτυπώνεται η εικόνα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η απογοήτευση τους, έχει ξεπεράσει κάθε όριο αφού η συμμετοχή τους είναι όλο και πιο περιορισμένη. Πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο το πρωί της Πέμπτης και ακολούθησε πορεία στα πλαίσια της Πανελλαδικής που οργάνωσε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

   Για πολλοστή φορά στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων αποτυπώνεται η εικόνα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η απογοήτευση τους, έχει  ξεπεράσει κάθε όριο αφού η συμμετοχή τους είναι όλο και πιο περιορισμένη.



   Πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο το πρωί της Πέμπτης και ακολούθησε πορεία στα πλαίσια της Πανελλαδικής που οργάνωσε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


   Με το ηχηρό παρόν των εργαζομένων στην ΣΕΚΑΠ πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο και στη συνέχεια πορεία. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και  οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό τομέα και το δημόσιο, με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού τμήματος Χ. Ευστρατίου να λέει ότι η μικρή συμμετοχή οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι από τους συνδικαλιστές παίζουν παιχνίδια που δεν αρμόζουν σ’  ένα ανεξάρτητο συνδικαλιστικό όργανο.


  Στον αντίποδα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγγελος Μπεμπεκίδης αναφέρει ότι μπορεί ο κόσμος να μην ήταν πολύς όσο τις προηγούμενες φορές, όμως ήταν αρκετός για να στείλει το μήνυμα.


   Επικρότησε τη συμμετοχή των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ και  όπως ανέφερε σήμερα στη Γενική Συνέλευση των μετόχων κρίνεται το εργασιακό τους μέλλον.


αναφερόμενος στο Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ είπε  ότι στα αστικά κέντρα η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση ήταν ικανοποιητική και σε ορισμένους κλάδους η συμμετοχή ήταν καθολική. Κομβικό σημείο του μέλλοντος των εργαζομένων είναι η ψήφιση του νόμου για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και τα επικουρικά, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να καταθέτει νομοσχέδια σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων και πλέον μετά και από αυτόν το νόμο δεν έχει τίποτε άλλο  να πάρει. “Με το νόμο που κατεβάζει η Κυβέρνηση πλέον έχει ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο”. Παρ όλα αυτά τονίζει ότι οι εργαζόμενοι είναι επιφυλακτικοί  γιατί δεν γνωρίζουν τι άλλο θα ψηφίσει ακόμη σε βάρος τους.



Στην κούραση των εργαζομένων από τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, την απώλεια του ημερομισθίου και την  απογοήτευση, είναι οι αιτίες πλέον που οι εργαζόμενοι δεν βγαίνουν στους δρόμους. “Δυστυχώς όμως δεν έχουμε άλλο όπλο πίεσης εκτός από την απεργία”, συμπληρώνει.


   Στη συνέχεια της απεργιακής κινητοποίησης, την Πέμπτη το πρωί οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη όπου και απέκλεισαν το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και απέδωσαν το ψήφισμα στο Γενικό Γραμματέα σε  ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη στήριξη της πολιτείας στις επερχόμενες δυσμενείς για τους εργαζομένους  εξελίξεις της καπνοβιομηχανίας.


  Ο πρόεδρος των εργαζομένων Κώστας Γαβριηλίδης μας είπε ότι οι εργαζόμενοι κατά την διάρκεια της σημερινής Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας προκειμένου να είναι παρόντες στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση των μετόχων


  Ο κ. Γαβριηλίδης αναφερόμενος στα δημοσιεύματα των Αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης που τον θέλουν να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις  πώλησης της ΣΕΚΑΠ σε Τούρκους επιχειρηματίες τα χαρακτήρισε αλήτικα. Αν είναι δυνατόν τόνισε ένας απλός εργαζόμενος να διαπραγματευτεί την πώληση της ΣΕΚΑΠ.


“Αυτό δεν γίνεται ούτε μία στο εκατομμύριο. Αυτό το θέμα θα πάει στα δικαστήρια γιατί ξεφτιλίζει την οικογένεια μου”.


Ο κ. Γαβριηλίδης πιστεύει ότι το δημοσίευμα είναι στημένο και σκοπός του είναι να διασύρει τον ίδιο και τους άλλους “εμπλεκομένους” στην πώληση της ΣΕΚΑΠ. “Αυτό ήταν ότι πιο αλήτικο μπορούσαν να κάνουν και ιδίως στην οικογένεια μου”.


Και με αυτή την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ελπίζουν η Κυβέρνηση να δει την πραγματικότητα, η οποία έτσι όπως διαμορφώνεται στο οικονομικό πεδίο, η περικοπή των εισοδημάτων των εργαζομένων κάθε άλλο παρά βοηθά στην ανόρθωση των οικονομικών της χώρας.



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ



Σχετικά Άρθρα

Back to top button