Τοπικά νέα

Ηλίας Ασκαρίδης: “Με λιγότερα χρήματα τι μπορούμε να κάνουμε; Όλα έχουν ανέβει. Δεν έχει μείνει κάτι στάσιμο”

Ο πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης Ηλίας Ασκαρίδης μίλησε στην πρωινη ενημερωτική εκπομπή του Κοσμά Γεωργιάδη στο STAR 88,8 fm για τις ΘΛΕ 2023

“Μετά από 3 χρόνια απόχης λόγω πανδημίας η Ξάνθη μας ξαναέλαμψε. Απίστευτη η συμμετοχή του κόσμου. Με θετική ενέργεια,με την ανάγκη να ξεδώσει και να διασκεδάσει.

Ευχαριστώ τους συλλόγους και τους εθελοντές μας, τους φορείς, την αστυνομική διεύθυνση, το νοσοκομείο, τον Ερυθρό Σταυρό, τους υπαλλήλους του Δήμου. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Είμαστε ευχαριστημένοι.”

-Υπήρξαν ατέλειες και προβλήματα;

“Ότι μπορούσαμε κάναμε. Ολοι μαζί πετύχαμε.Δεν είχαμε προβλήματα. Βοήθησε και ο καλός καιρός.Εγιναν καποια λάθη, θα τα συζητήσουμε στην οργανωτική επιτροπή”

-Εχετε εικόνα για τον αριθμό των επισκεπτών;

“Οι χώροι σταθμευσης στο Ζυγό και στα τρία οικόπεδα στην περιοχή Εκτενπόλ ήταν γεμάτοι με αυτοκινητα. Δεν έχουμε ακόμα μία ακριβης εικόνα, υπολογίζουμε ότι πάνω από 150.000 ήταν οι  επισκέπτες και 12.000 – 15.000  οι καρναβαλιστές που πήραν μέρος στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση”

-Τα σχόλια για τη βασίλισσα ήταν θετικά;

“Θετικά τα σχόλια. Πρόσχαρος άνθρωπος, ο κόσμος την αγάπησε και μιλούσε μαζί της.

Θέλαμε να διαφημιστεί η πόλη μας γι’ αυτό επιλέξαμε τη Σταρ Ελλας 2021, την Αννα Παυλίδου, για να διαφημίσει το καρναβάλι. Προβλήθηκε ο θεσμός και σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές με τον παρουσιαστή της παρέλασης Χρήστο Νέζο.”

– Το ποσό που δαπανήθηκε για τις ΘΛΕ ειναι πάνω από 300.000 ευρώ; Επρεπε να ξοδευτούν τόσα πολλά χρήματα;Δεν μπορούσατε να δαπανήσετε λιγότερα;

“Δεν ξέρω αν ξεπεράσαμε τις 300.000 ευρω. Θα σας γελάσω. Δεν ξέρω αν τις περάσαμε. Προέκυψαν και νέα έξοδα. θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες. Θα βγουν στη Διαύγεια. Πιστεύω ότι έπρεπε να δαπανηθούν  τόσα  χρήματα.

Με λιγότερα χρήματα τι μπορούμε να κάνουμε;Αν δεν κάνουμε τίποτα μπορούμε. Λιγότερες συναυλίες, λιγότερες εκδηλώσεις, λιγότερα άρματα, ηχεία, dj, χωρίς βασίλισσα.Μπορουμε.

Όλα έχουν ανέβει όπως γνωρίζετε. Από τη  βενζίνη, το λάδι, τα σιδερα, τα ξύλα. Δεν έχει μείνει κάτι στάσιμο.”

-Αφησε ο κόσμος χρήματα στα καταστήματα της πόλης μας;

“Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Εβλεπα στα περισσότερα μαγαζιά ο κόσμος περίμενε έξω στη σειρά. Αυτό θα μας το πουν οι επαγγελματίες και οι έμποροι.”

ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 8-10
Ακούστε στο αρχείο εκπομπών (28/2) του STAR 88,8 fm, στην πρωινη ενημέρωση, από το χρόνο 1.11.30 τον πρόεδρο του κέντρου πολιτισμού Ηλία Ασκαριδη
/star-888-fm/id1455879122…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button