Τοπικά νέα

Πασχάλης Λύρατζης: “Οι πιο ακριβές ΘΛΕ από το 2011 και μετά. Λιγότερες εκδηλώσεις με μεγαλύτερες δαπάνες”

Μετά την απουσία τρίων χρόνων λόγω κορονοϊου 12000 καρναβαλιστες, 39 συλλογοι με 8 άρματα και με σύμμαχο τον καλό καιρό συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή στη μεγάλη καρναβαλικη παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2023. Ικανοποιητική η ροη της παρέλασης

Χιλιάδες επισκέπτες την Κυριακη στην Ξάνθη στην κορύφωση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών με καρναβαλική διάθεση και πολλά χαμόγελα. Διασκέδασαν με τους Ξανθιώτες και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Βέβαια ο κόσμος ήρθε το τελευταίο διήμερο λόγω της οικονομικής, ενεργειακής και επιδημιολογικης  κρίσης. Αρκετοί διέμειναν σε ξενοδοχεία  γειτονικών πόλεων και αυτό γιατί τα ξενοδοχεία στην πόλη μας λιγοστεύουν (τρία έχουν  κλείσει)

Για τις ΘΛΕ 2023 μίλησε στην πρωινη ενημερωτική εκπομπή του Κοσμά Γεωργιάδη στο STAR 88,8 fm ο Πασχάλης Λύρατζης, πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης. Απόσπασμα από τις δηλώσεις του:

“Θα πρέπει ο δήμαρχος να είναι λίγο παραπάνω σοβαρός. Βγαίνει στα αθηναϊκά κανάλια και μιλάει για συναυλίες, για τις τιμές τους, λέγοντας πολλές φορές ανακρίβειες. Με στοιχεία ν’ αποδεικνύει αυτά που λέει. Είναι το πιο ακριβό καρναβάλι. Σήμερα που βγήκε στην πρωινη εκπομπή του “Star 88,8” νόμιζα ότι μας μάλωνε ο δήμαρχος. Μάλωνε τους καταστηματάρχες, την αντιπολίτευση, τους δημοσιογράφους. Δεν κατάλαβα τον λόγο. Να δεχθεί την καλοπροαίρετη κριτική μας. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης χωρίς να τους το ζητησει κανείς, ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού απολογήθηκε.

Οι εκδηλώσεις ήταν λιγότερες από τις προηγούμενες χρονιές (συναυλίες, δρώμενα συλλόγων κ.α.) με μεγαλύτερες δαπάνες.

Βλέπουμε μεγάλη αύξηση στα δαπάνη της ηχητικής εγκατάστασης. Από 50.000 ευρώ σε 90.000 ευρώ.

Αύξηση στη δαπάνη των πυροτεχνημάτων. Από 12.000 σε 23.000 ευρώ.

Αύξηση στη δαπάνη της φωτογράφησης. Παλαιότερα που περιελάμβανε τις 15 – 20 ημέρες δεν ξεπερνούσε τις 1.500 ευρώ, σήμερα 6.500 ευρώ για 1 εβδομάδα.

Για πρώτη φορά live streaming 9.500 ευρώ μέσω του you tube.”

ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 8-10
Ακούστε στο αρχείο εκπομπών (28/2) του STAR 88,8 fm, στην πρωινη ενημέρωση, 1.49.30 τον πρώην πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη
/star-888-fm/id1455879122…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button