Περιφέρεια

Η συνεπής επένδυση της JTI στο 1ο Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

To παράδειγμα της επένδυσης στη ΣΕΚΑΠ ως πετυχημένο casestudy στην περιοχή της Ξάνθης, μετέφερε  ο Οικονομικός Διευθυντής της JTI Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, κ. Χαράλαμπος Θαμνίδης στο 1ο Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και στο πάνελ: “FDI as a catalyst for job creation. Policy keys to unlock industry re-generation in Eastern Macedonia and Thrace” που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 22 & 23 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Θαμνίδη, οι άμεσες ξένες επενδύσεις θα πρέπει να προσεγγίζονται ολιστικά λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τα φορολογικά κίνητρα αλλά και βασικές παραμέτρους όπως τα δίκτυα ενέργειας, οι τηλεπικοινωνίες, η αντιμετώπιση του braindrain και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ειδικά στις ακριτικές περιοχές.

Ο κ. Θαμνίδης τόνισε τη σημασία της σταθερής παρουσίας και συνεπούς επένδυσης της JTI στην Ελλάδα, με το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, και τη θερμή υποδοχή των προσπαθειών της εταιρείας για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από  τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το αποτέλεσμα του πρώτου σταδίου της επένδυσης τα τελευταία 4 χρόνια, που συνεχίζεται έως σήμερα, είναι η αύξηση της παραγωγής από 0.5 δις σε 5 δις τον χρόνο, εξαγωγές σε 8 χώρες,  ένα εργοστάσιο που είναι σύγχρονο και 100% ευθυγραμμισμένο και συμβατό με τις διεθνείς προδιαγραφές της ΕΕ, της JTI αλλά και της φορολογίας των καπνικών προϊόντων».

Καταλήγοντας ο κ. Θαμνίδης υπογράμμισε ότι «ο ρόλος του κράτους είναι ακόμη πιο σημαντικός στην εξεύρεση τρόπων, όχι μόνο οικονομικών αλλά και κανονιστικών, ώστε όλοι οι κλάδοι να μπορούν να εξυπηρετούν αρμονικά την επίτευξη ενός εθνικού σχεδίου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button