Τοπικά νέα

Τεχνική συνάντηση στον Δήμο Τοπείρου για το έργο e-SOHECA του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία

Συνάντηση εργασίας για το έργο e-Social Health Care (e-SOHECA), που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 στον Δήμο Τοπείρου. Οι συμμετέχοντες εταίροι είναι ο Δήμος Νέστου που συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος, ο Δήμος Τοπείρου, καθώς και ο Δήμος Zlatograd από τη Βουλγαρία.

Η υλοποίηση του έργου συνδέεται με το γεγονός ότι οι εταίροι βρίσκονται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες και μακριά από μεγάλα ιατρικά κέντρα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να αντιμετωπίζουν δυσκολίες ως προς την προσβασιμότητα και την ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης.

Στο πλαίσιο επέκτασης του έργου, δημιουργήθηκε ομάδα παροχής βοήθειας προς τους κατοίκους, έτσι ώστε να αυξηθεί η χρήση του συστήματος e-SOHECA, αλλά και να υπάρξει ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν τον Covid-19. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα σε αθλητικούς συλλόγους της περιοχής, να λάβουν ιατρικό εξοπλισμό, όπως είναι οι απινιδωτές και οι καρδιογράφοι, οι οποίοι συμβάλλουν στην παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας των αθλητών της περιοχής.

Ταυτόχρονα, μέσω του συγκεκριμένου έργου παραδόθηκε ιατρικός εξοπλισμός στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων, ο οποίος αφορά την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Το πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα στον Δήμο μας να προβεί σε αναβάθμιση των δομών υγείας του, δηλαδή των ιατρείων του, τα οποία εκσυγχρονίστηκαν και έγινα περισσότερο φιλικά προς άτομα με μειωμένη κινητικότητα, καθώς επίσης και να εισάγει προς χρήση το λογισμικό e-SOHECA, μέσω του οποίου μπορεί να παρακολουθείτε η κατάστασή της υγείας των κατοίκων της περιοχής, λαμβάνοντας μετρήσεις όπως είναι η πίεση, το σάκχαρο κτλ. Ακόμη, στα ιατρεία τοποθετήθηκε σχετικός εξοπλισμός (υπολογιστές, εκτυπωτές, απινιδωτές, καρδιογράφοι) για την υποστήριξη του συστήματος αυτού».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button